FőoldalArchívumMegoldás akár négy sornyi, tízdarabos, 120 mA-es LED-füzérek meghajtása a Linear Technology-tól
2009. március 03., kedd ::

Megoldás akár négy sornyi, tízdarabos, 120 mA-es LED-füzérek meghajtása a Linear Technology-tól

LED-fürt meghajtó áramkör



















A Linear Technology bejelentette az LT3599 típusjelű, 45 V-os, 2,1 MHz-es, feszültségnövelő DC/DC konverterét akár 40 darab LED állandó áramú meghajtására.Az LT3599 egy 12 V-os bemenetről akár négysornyi, egy-egy sorban akár 10 LED-et tartalmazó fürtöt képes meghajtani, így az áramkör akár egy közepes méretű TFT LCD háttérvilágítását is képes vezérelni


Az áramkör 3,1 … 30 V bemeneti feszültségtartománya megfelel gépjárműipari, orvosi elektronikai és ipari alkalmazásokhoz is. Az 1,5%-os LED-áram illesztéssel biztosítható a kijelző egyenletes fényereje, a True Color PWM™ tompítással akár 3000:1 kontraszt arány is elérhető. Az áramkör rögzített frekvenciája 200 kHz és 2,1 MHz között programozható, az árammódusú architektúra stabil működést támogat táp- és kimeneti feszültségek széles tartományában, kisszámú külső alkatrész mellett is, továbbá a külső órajelhez szinkronizálható kapcsolási frekvencia javított zajimmunitást kölcsönöz a rendszernek. Az LT3599 javított termikus tulajdonságú, 5×5 mm-es QFN vagy TSSOP-28E tokozása kis helyigényű megoldást jelent a LED-es háttérvilágítási alkalmazások számára.
Az LT3599 egyetlen 2 A-es, 45 V-os belső kapcsolót használ az állandó áramú kimenet feszültségnöveléses előállítására. Az LT3599 akkor is szabályozza a LED-áramot, amikor a bemeneti feszültség meghaladja a kimenetit. A belső feszültségnövelő konverter adaptív visszacsatoló hurka a kimeneti feszültséget egy kevéssel a LED-ek által igényelt feszültség felett tartja a maximális hatásfok elérése érdekében. Ha a LED-sorok bármelyikében szakadás keletkezik, a többi sort ettől függetlenül üzemben tartja és hibajelet ad az „OPENLED" kivezetésen. Ha nagyobb áramú LED-ekre van szükség, több sor kombinálható, így akár két sor, soronként 10 darab 240 mA LED-es konfiguráció is meghajtható. Az áramkör további funkciói között átmeneti hőmérséklet-alapú LED-áramkorlátozás és programozható túlfeszültség-védelem is szerepel.
Az LT3599EUH elérhető 32-kivezetéses, 5×5 mm-es QFN tokozásban, az LT3599EFE tokozási formátuma pedig TSSOP-28E. Az LT3599IUF és LT3599IFE változatok kompatibilisek a –40 … +125 °C ipari hőmérséklettartományban.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény