FőoldalArchívumSzinkron feszültségnövelő szabályozó kimenetleválasztással és programozható bemeneti áramkorláttal
2009. március 02., hétfő ::

Szinkron feszültségnövelő szabályozó kimenetleválasztással és programozható bemeneti áramkorláttal

Szinkron feszültségnövelő DC/DC konverter IC
















A Linear Technology Corporation bejelentette LTC3125 típusszámú, 1,6 MHz órajelű, árammódusú, szinkron feszültségnövelő DC/DC átalakítóját, amelynek további különlegessége a pontos és programozható átlagos bemenetiáram-korlátozás.Az áramkör belső, 1,2 A-es kapcsolói akár 5,25 V kimeneti feszültség leadására képesek az 1,8 … 5,5 V bemenetről, ami azt jelenti, hogy Li-ion vagy Li-polimer, 3,3 V PC-kártya, illetve többcellás alkáli/NiMH alkalmazásra is alkalmas. Az LTC3125 maximum 500 mA folyamatos áram leadására képes 5 V-on, 3,3 V bemenetről


Az LTC3125 átlagos bemenetiáram-korlátozása 200 mA és 1 A között programozható ±5% pontossággal. Az áramkorlát funkció kimeneti tárolókondenzátorral kombinálva kiválóan alkalmassá teszi az áramkört 2 A, vagy nagyobb áramimpulzusokkal és teljesítménykorlátozott bemeneti forrással operáló rendszerekhez, például GSM- és GPRS-kártyákhoz. Az LTC3125 pontos bemeneti árama a szuperkondenzátorok esetében is gyors és biztonságos töltést tesz lehetővé, a külső teljesítményforrás vagy a telep túlterhelése nélkül.
A szinkron egyenirányítással akár 93% működési hatásfok is elérhető, a Burst Mode® működéssel a legalacsonyabb nyugalmi áram 15 µA is lehet, amely igen jó hatással van az eszközök telepélettartamára. Az LTC3125 áramcsökkentő módban is működhet, amelyben a szabályozott kimenet alacsonyabb a bemenethez képest. A 2×3 mm-es DFN-8 típusú tokozás és az állandó, 1,6 MHz-es kapcsolási frekvencia kisebb méretű tekercsek és kondenzátorok használatát támogatja, a teljes rendszer helyigénye így lényegesen kisebb az alacsonyabb frekvenciájú változatokéhoz képest. Az áramkörből természetesen a rövidzárvédelem, lágystart és hőmérsékleti védelem sem hiányzik.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény