FőoldalArchívumNagysebességű hang- és adatkapcsolók kiváló teljesítménnyel hordozható eszközökhöz az Intersil-től
2009. március 04., szerda ::

Nagysebességű hang- és adatkapcsolók kiváló teljesítménnyel hordozható eszközökhöz az Intersil-től

Analóg kapcsolók új generációja
Az analóg- és kevertjelű félvezetők vezető gyártója, az Intersil bejelentette ISL54210 és ISL54211 típusjelű áramköreit, amelyek a vállalat kompakt, nagyteljesítményű, kevertjelű audio- és adatkapcsoló-választékát erősítik.A két új áramkör kiváló torzítási jellemzőkkel és nagysebességű USB 2.0 kapcsolattal rendelkezik, valamint világszínvonalú zavarelnyomási technológiákat implementáltak benne, amelyek hatékony védelmet jelentenek a hangminőséget rontó pattogások és hasonló zavarok ellen


Az új kapcsolók tartalmazzák az Intersil MP3/USB 2.0 nagysebességű adat interconnect, valamint ultraalacsony torzítási technológiáinak implementációit, kombinálva az akusztikus kattogatás és pattanás ellen kifejlesztett megoldással. A microTQFN tokozású áramkörök lehetővé teszik, hogy az MP3-lejátszókban, mobiltelefonokban és hasonló eszközökben a mini-jack vagy mini-USB csatlakozókon az adat- és audio forgalom egyaránt lebonyolítható legyen, ezáltal további csatlakozók takaríthatók meg a rendszerekben. A nagysebességű, USB 2.0 High Speed kapcsolatnak köszönhetően a fájlok áttöltése és a szinkronizációs idő lényegesen gyorsabb, ill. rövidebb, a két új áramkör ezáltal olcsó, kompakt és fejlett zavarszűrési technológiákkal is felvértezett megoldást jelent kompakt, hordozható eszközökhöz.
Az ISL54210 típusjelű áramkört LDO szabályozós táplálásra tervezték, és tartalmaz áramkört az USB VBUS feszültség érzékelésére, amely alapján az audio és USB jelforrások közötti váltás megoldott. Az ISL54211-et ezzel szemben Li-ion telepes táplálásra készítettek fel, és 1,8 V-os logikával kapcsolatos kivezetésekkel rendelkezik, ezáltal alkalmas standard mikrokontroller általi közvetlen meghajtásra.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény