FőoldalArchívumSzéles működési hőmérséklettartományú, véletlenfázisú nullaátmenetes triakmeghajtók
2009. február 20., péntek ::

Széles működési hőmérséklettartományú, véletlenfázisú nullaátmenetes triakmeghajtók

Nullaátmenetes triak meghajtók az Everlighttól
Az Everlight Electronics vállalat 6-kivezetésű, DIP tokozású, véletlenfázisú, nullaátmenetes triak meghajtók teljes választékával jelent meg a piacon, amelyek különlegessége az elérhető legszélesebb működési hőmérséklettartomány (–55 … +100 °C).Az összesen 21-féle eszközt számláló, 250 … 800 V csúcsfeszültségű, EL30xx sorozatú triak meghajtócsalád rugalmas tervezést és értékes helymegtakarítást tesz lehetővé. A lehetséges alkalmazások között ipari és háztartási elektronikai rendszerek is megtalálhatók, pl. hűtőgépek, légkondicionálók, értékesítő automaták, szilárdtest relék, szelepvezérlők stb.


Az Everlight El30xx sorozatú triak meghajtók a többalkatrészes, helyigényes, diszkrét meghajtóáramkörök költséghatékony alternatívái. A triakmeghajtó optocsatolók nullaátmenetes változatai járulékos védelemmel rendelkeznek a szilíciumvezérlésű egyenirányítók (SCR-ek) kapuelektródáira csatlakoztatott „zero-cross" érzékelő áramkörök formájában. Ez kiküszöböli a lüktető áramokat, csökkenti az elektromágneses interferenciát (EMI-t) és jelentősen javítja a dv/dv tranziens-immunitást.
A triakmeghajtó optocsatolók többféle triggerárammal (5, 10, 15 mA), valamint 250 … 800 V zárófeszültséggel készülnek, széles, –55 … +100 °C működési hőmérséklettartományuk miatt ipari alkalmazásokban is megállják a helyüket.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény