FőoldalArchívumFlyback kontroller tetszőleges méretű kondenzátor töltésére a Linear Technology-tól
2009. február 03., kedd ::

Flyback kontroller tetszőleges méretű kondenzátor töltésére a Linear Technology-tól

Flyback kontroller a Linear Technology-tól
A Linear Technology Corporation bejelentette LT3751 típusjelű flyback kontrollerét akár 1000 V-os, nagy kapacitású kondenzátorok töltésére.Az LT3751 külső n-csatornás MOSFET-et hajt meg és egy 1000 µF kapacitású kondenzátort 500 V-ra kevesebb, mint 1 másodperc alatt tölt fel, amely rendkívül fontos olyan alkalmazásoknál, mint például nagyteljesítményű vakuk a fotózásban, RF biztonsági megoldások, raktárkészlet-nyilvántartási rendszerek vagy speciális, nagyfeszültségű tápegységek.


Az LT3751 konfigurálható primer oldali kimeneti feszültségérzékelésre optocsatoló nélkül is, kisebb zajú és precízebb szabályozás esetén ellenállás osztóhálózattal a kimenet szabályozható.
A peremvezérlés minimalizálja az átmeneti veszteségeket, és akár 88% hatásfokot biztosít. A VCC bemeneti feszültség értéktartománya 5 … 24 V, a VTRANS tápegység-feszültségtartomány a felhasznált külső alkatrészek függvénye. Az alacsony, 106 mV differenciális áramérzékelési küszöbértékkel a maximális kapcsolási áram precízen szabályozható. A további funkciók között választható 5,6 vagy 10,5 V-os, 2 A-es n-csatornás MOSFET gate meghajtó, új töltési ciklus jelzésére és távoli lekapcsolásra használható CHARGE kivezetés, valamint feszültségvédelem szerepelnek. Az LT3751 javított termikus tulajdonságú, 4×5 mm-es QFN-20 tokozásban, –40 … +125 °C kompatibilis hőmérséklettartománnyal kapható.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény