FőoldalArchívumTerjeszkedés Kelet-Európában: a Premier Farnell felvásárolja a Microdis Electronics egy részét
2009. február 09., hétfő ::

Terjeszkedés Kelet-Európában: a Premier Farnell felvásárolja a Microdis Electronics egy részét

A Premier Farnell vállalat egy többcsatornás, széles szolgáltatáskínálatú disztribútor, amely mérnökök és beszerzők millióit szolgálja ki világszerte.A cég bejelentette, hogy megegyezést írt alá, amelynek értelmében felvásárolja a Microdis Holding AG vállalat részét képező Microdis Electronics tulajdon- és kereskedési jogainak egy részét.


A Microdis Electronics Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon is rendelkezik elektronikai tervezőkből álló ügyfélkörrel.
A Microdis 20 éve indult, és több mint 6 évig működött a Farnell hivatalos disztribútoraként. Azokban az időkben a Microdis a Farnell márkanevet Kelet-Európában erős ügyfélkapcsolatai és kiváló szolgáltatási minősége révén erősítette. A cég jelenlegi ügyfelei között készülékgyártókat és szerződéses elektronikai gyártókat is számon tart az orvosi elektronikai, távközlési, végfelhasználói és gépjárműipari alkalmazásokban. A Microdis a keleteurópai régió egyik első disztribútora volt, amely nemcsak értékesítési, hanem alkalmazásmérnöki támogatási szolgáltatásokat is nyújtott, 1997-ben egy termékmarketing osztály kialakításával.
A Premier Farnell kelet-európai terjeszkedési stratégiájába tökéletesen beleillik ez a felvásárlás. A vállalat folyamatosan invesztál saját technikai támogatási rendszerének fejlesztésébe, hűen az elektronikai tervezőmérnökök hatékony és gyors, információs-, adatszolgáltatási és technikai támogatási célkitűzéséhez. A felvásárlás jelentősen javítja a Premier Farnell elérését a kelet-európai ügyfelek esetében, akiket a Farnell többcsatornás, kifejlett rendszere szolgál ki helyi nyelvet beszélő csapatok segítségével Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban és Magyarországon egyaránt. Az ügyfelek több mint 475 ezer termékhez juthatnak hozzá másnapi kiszállítással a rendszer jóvoltából.
„Büszkék vagyunk rá, hogy a Microdis Electronics és a Farnell közös munkájának eredményeire építkezhetünk, amelyet Kelet-Európa elektronikai tervezőmérnökeivel együttműködve alakítottak ki" – nyilatkozta Robert Rospedzihowski, a Farnell Eas­tern Europe ügyvezető igazgatója. „Legújabb üzleti manőverünk bizonyítja, hogy a Premier Farnell kiemelt figyelmet fordít a profitábilis növekedést produkáló nemzetközi piacokra. Lengyel, cseh és magyar ügyfeleink ugyanazt a magas szintű technikai támogatást kapják lokálisan elérhető és helyi nyelvet beszélő csapatainktól és ugyanahhoz a kimagasló minőségű termékkészlethez férhetnek hozzá, mint amivel a Premier Farnell ügyfelei világszerte mindig is gazdálkodhattak."

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény