FőoldalArchívumÚj, védett teljesítménykapcsolók hibaflaggel és definiálható áramkorláttal
2009. január 22., csütörtök ::

Új, védett teljesítménykapcsolók hibaflaggel és definiálható áramkorláttal

Védett teljesítménykapcsoló 1 A-re
A Vishay Intertechnology vállalat új tagokkal egészítette ki áramkorlátozási funkcióval rendelkező kapcsolóit. Az új, védett felső oldali működésre alkalmas eszközök 2,4 … 5,5 V tápfeszültséggel kompatibilisek, maximális kimeneti áramuk 1 A.Az SiP4613A/B típusjelzésű kapcsolókat terheléskapcsolásra, telepkapcsolásra, USB perifériaportokhoz, forrócserés és egyéb teljesítménymenedzsment alkalmazásokhoz fejlesztette a cég notebook számítógépekhez és egyéb hordozható elektronikai eszközökhöz.


A felhasználó által definiálható áramkorlát védi a bemeneti tápfeszültséget a túlzottan nagy terhelési áramtól, amely rendszerhibát okozhat. Az áramtúllépési esemény iktatására a CL jelzésű kivezetésen keresztül kiolvasható adat alacsony logikai szintre billen, az eszköz ekkor áramkorlátozott módban működik. A lekapcsolt üzemmódban az SiP4613A/B a tápáramot 1 µA alá csökkenti.
Az áramkorláton felül az SiP4613A/B túl alacsony feszültségű kiakadás és termikus események ellen is védett. A túlhevülés elleni védelmi áramkör leveszi a teljes teljesítményt az áramkörről abban az esetben, ha a chipen az átmeneti hőmérséklet eléri a 165 °C-ot, és egészen addig kikapcsolt állapotban tartja, amíg a hőmérséklet vissza nem esik 145 °C-ra.
A teljesítménykapcsolóból kétféle kivitel érhető el, amelyek egyaránt lehetőséget adnak a különféle rendszerfunkciók szelektív be- és kikapcsolására, valamint a tápforrások közötti váltásra. Az SiP4613A típusszámú változaton aktív alacsony engedélyező bemeneti van, az SiP4613B-n aktív magas. Az ólommentes, 6-kivezetésű PowerPAK TSC75-6 tokozásban kapható eszközök kompatibilisek a –40 … +85 °C ipari hőmérséklettartománnyal.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény