FőoldalArchívumAz XMOS kiszállította háromszázadik fejlesztőkészletét
2009. január 20., kedd ::

Az XMOS kiszállította háromszázadik fejlesztőkészletét

Hitelkártya-méretű fejlesztőkit
A szoftverdefiniált félvezetőmegoldások vezető fejlesztője, az XMOS bejelentette, hogy a bemutatását követő második hónap után már a háromszázadik fejlesztőkészletet szállította ki világszerte.A kiteket a megrendelők különféle fejlesztési célokra használják, többek között ipari automatizálás, hálózati audio, LED-es kijelzők stb. fejlesztésére. A kitek kétharmadát a versenyszféra vállalatainak szállította az XMOS, a fennmaradó egyharmad a kutatásba és oktatásba kerül.


Az XMOS saját XS1-G típusjelű, többmagos programozgató eszközét támogató kitből kétféle is létezik. Az XDK (XMOS Development Kit) névvel fémjelzett készlet gazdag perifériakészletet biztosít QVGA felbontású érintőkijelzővel, sztereó DAC/ADC áramkörrel, 10/100 Ethernett, SD-kártya és USB interfésszel, valamint általános célú bővítő I/O-val. A hitelkártya méretű XC-1 fejlesztőkit pedig alapvető I/O funkcionalitást LED-ekkel, hangkeltőt 1-bites DAC-kal, próbapanelterületet és bővítőcsatlakozókat tartalmaz. Mindkét kit tartozéka a webalapú és asztali fejlesztőkörnyezetre tervezett fejlesztőprogram-készlet, amelyekben fordítók, szimulátorok és hibavadászok is megtalálhatók. A vállalat egyedi C-alapú szoftverfejlesztési folyamata jelentősen gyorsítja az elektronikai termékfejlesztést.

Image Image
Fejlesztőkit gazdag perifériakészlettel
Az XS1-G4 programozható chip nagy fontossággal bír az XMOS fejlesztőkiteknél. A négy darab, egyenként 32-bites XCore eseményvezérelt processzort tartalmazó XS1-G4 egyidejűleg 32 valósidejű taszk végrehajtására alkalmas, másodpercenként akár 400 millió eseményt kezelve. Az 1600 MIPS teljesítményű, 256 KiB RAM és 32 KiB ROM memóriával rendelkező chip széles körű hardver- és szoftver funkcionalitást biztosít, amelyek közül a DSP algoritmusok és I/O interfészek sem hiányoznak.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény