FőoldalArchívumA Silicon Laboratories univerzális órajelgenerátor-családot mutatott be
2009. január 15., csütörtök ::

A Silicon Laboratories univerzális órajelgenerátor-családot mutatott be

A Silicon Labs új órajelgenerátor-családja
A Silicon Laboratories új órajelgenerátor- és puffer-családot mutatott be, amelyek az iparban elérhető eszközök sokaságából egyedülálló frekvenciarugalmasságukkal tűnnek ki.A vállalat saját fejlesztésű MultiSynth™ technológiáján nyugvó Si5338 termékcsalád tagjainál 0,16 és 350 MHz között bármilyen, 700 MHz-ig pedig bizonyos frekvenciák választhatók ki a négykimenetű eszköz differenciális kimenetein. Az Si5338 áramkörrel így négy diszkrét fáziszárt hurok is helyettesíthető.


Az Si5338 a Silicon Labs hagyományainak megfelelően osztályelső teljesítménnyel rendelkezik, megfelelővé téve a terméket a kommunikációs, tesztelési, adatgyűjtési és méréstechnikai rendszerek következő generációihoz is.
A jellemzően 1 psRMS jitterű Si5338 egyidejűleg képes több áramkört is órajellel táplálni, legyen szó akár mikroprocesszorról, FPGA-ról, ASIC-ről, memóriáról vagy fizikai rétegbeli adóvevőről. Az áramkör négy differenciális vagy nyolc egypolaritású jelet ad ki, külső órajel-szétosztó puffer nem szükséges. A frekvencián túl a kimeneti órajelek tápfeszültség (1,5, 1,8, 2,5 és 3,3 V) és jelformátum (LVPECL, LVDS, CMOS, HCSL, SSTL és HSTL) szerint is egyedileg konfigurálhatók, nincs szükség tehát küldő szintfordítóra sem.
Korábban több órajelgenerátorra és/vagy egyedülálló kristályoszcillátorra volt szükség a komplex órajelrendszerű alkalmazásokban, amely jelentősen növelte a költségeket, a teljesítményigényt és a tervezés összetettségét. Az Si5338 által biztosított kimeneti univerzalitás jelentősen egyszerűsít a tervezők helyzetén, és amellett, hogy a kisebb külsőalkatrész-igény miatt a költségeket is csökkenti, a teljesítményfelvétel is akár 50%-kal alacsonyabb lehet.
Azokat az alkalmazásokat sem hagyja cserben a Silicon Labs, amelyekhez nem szükséges az Si5338 programozhatósága: az Si5334 család kivezetésvezérelt órajelgenerátorokat tartalmaz. Az Si5334 család több mint 70 eszköze érhető el a népszerű Ethernet, optikai szálas, PCI Express, T1/E1, HDTV és SONET/SDH alkalmazásokhoz konfigurált formában.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény