FőoldalArchívumNagy megbízhatóságú, nagysebességű MONOS flash memóriás, 32-bites MCU
2008. december 30., kedd ::

Nagy megbízhatóságú, nagysebességű MONOS flash memóriás, 32-bites MCU

32 bites COSC mikrokontroller a Renesastól
A Renesas Technology Europe bejelentette H8SX/1725F típusjelű, 32-bites CISC mikrokontrollerének elérhetőségét.Az újdonság megosztott, beágyazott MONOS*1 flash memóriamodullal, 256 KiB nagysebességű kódmemóriával (szintén flash rendszerű), valamint 16 KiB, nagy robusztusságú flash adatmemóriával rendelkezik.


A kód flashmemória sebessége 12,5 ns, amelyet a Renesas útiterve szerint 2009-ben 10 ns sebességű, 90 nm-es gyártástechnológiával gyártott eszköz követ. A flash memória robusztusságára jellemző, hogy 30 ezer törlési/írási ciklust bír ki, amely egymást követő blokkhasználat esetén 480 ezerre módosul. A nemvezető nitrid lebegő gate a MONOS flash memóriának rendkívüli megbízhatóságot kölcsönöz.
A H8SX/1725F használatával nem szükséges kompromisszumot kötni a sebesség és robusztusság között, ami a beágyazott flash memória használatát illeti. A Renesas által fejlesztett technológia akár 100 MHz sebességen támogat véletlen hozzáférést, ebből a H8SX/1725F egész pontosan 256 KiB-nyival rendelkezik. Adott tehát a lehetőség egy ciklus alatti hozzáférésre a CPU részéről akár már 80 MHz-en is, a nagyteljesítményű megoldásokat a nagysebességű programfuttatás maradéktalanul támogatja. A memória nagy sebességen, –40 … 85 °C-on programozható, a 256 KiB esetén ez alig 3 másodpercnyi időt jelent, és jelentősen hozzájárul a fejlesztés gyorsaságához. A H8SX/1725F adat flash memóriája 480 ezer programozási és törlési ciklus után is 15-éves adatmegtartást szavatol, lehetővé téve külső EEPROM áramkör teljes kiváltását, fokozva a teljes rendszer robusztusságát és csökkentve annak költségeit.
A H8SX/1725F szimpla 5 V tápfeszültségről működik. Az eszköz alapját képező CISC H8SX processzormag 8 általános célú, egyenként 32-bites regiszterrel rendelkezik, tartalmaz továbbá 16×16 bites szorzó/osztó hardvert, amely igencsak jól jön a matematikai algoritmusok végrehajtásánál. A perifériakészletben megtalálható egy 4-csatornás DMA-vezérlő, adatátvitel-vezérlő, kétcsatornás CAN, kétcsatornás soros kommunikációs interfész, 16-csatornás A/D átalakító és watchdog időzítő is. A 100-kivezetésű, RoHS-kompatibilis LQFP tokozásban kapható H8SX/1725F alkalmazási lehetőségei a gépjárművek légzsákelektronikája, elektronikus szervókormányművei, valamint igényes ipari és orvosi eszközök. Az eszköz a GHTF osztályozás szerint Class C, az európai MEDDEV szerint Class III hitelesítéssel rendelkezik.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény