FőoldalArchívumActel nano FPGA-k: "nanoméretű" tokozás és fogyasztás
2008. december 09., kedd ::

Actel nano FPGA-k: "nanoméretű" tokozás és fogyasztás

Ujjhegyen az Actel nano-FPGA-ja
A kisfogyasztású programozható logikai áramkörök vezető gyártója, az Actel Corporation bemutatta IGLOO® és ProASIC®3 sorozatú FPGA termékeinek „nano" változatait, amelyet kifejezetten a nagy darabszámú, hordozható szórakoztatóelektronikai termékek piacára terveztek.Az Actel sikerrel vitte le a fogyasztást a 3×3 mm méretű eszközöknél mindössze 2 µW-ra. Jelentős változást jelent az FPGA piacon az is, hogy az Actel kínálatában több mint 50-féle kivitelben kapható nano FPGA kevesebb, mint 1 USD darabáron.


A tehát mindössze 2 µW fogyasztású IGLOO nano FPGA-k kapusűrűsége 10 … 250 ezer rendszerkapu. Az eszközök mag- és I/O-feszültsége 1,2 … 1,5 V, ezenfelül ismerik az ultraalacsony fogyasztású, busztartásos Flash*Freeze módot és számos I/O-funkciót (pl. forrócsere vagy Schmitt triggeres bemenetek). A kínálatból már korábbról ismerős 4×4, 5×5, 6×6 és 8×8 mm-es méretű eszközök mellett megjelentek a 3×3 mm méretű IGLOO nano FPGA-k is, új lehetőségeket adva a kisfogyasztású hordozható eszközök tervezésében.

Továbbá, újdonságnak számít a működési hőmérséklettartomány 0 °C alatti tartományokra kiterjesztése is: az új eszközök immár –20 … 70 °C között működőképesek.

Az IGLOO nano és ProASIC3 nano FPGA-k a 60, 125 és 25 ezer rendszerkapus konfigurációkban azonnali szállítással elérhetők. 2009 elején újabb változatokkal egészül ki a termékcsalád. Magától értetődik, hogy a nano termékek az erősen fogyasztásra optimalizált Actel Libero® IDE v8.4 teljes támogatását élvezik. A fejlesztők az azonnali prototípusfejlesztést az Actel IGLOO Icicle Kit fejlesztőkörnyezettel kezdhetik meg.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény