FőoldalArchívumÚj, olcsó rádiófrekvenciás modulok az ISM-sávra a Radiocrafts kínálatában
2008. december 08., hétfő ::

Új, olcsó rádiófrekvenciás modulok az ISM-sávra a Radiocrafts kínálatában

RF modul az IFM sávra
A kompakt RF modulok vezető gyártója, a Radiocrafts AS vadonatúj modulcsaládot jelentett be az olcsó, mégis nagyteljesítményű RC11x0 sorozatban. A többcsatornás RF adóvevő rendelkezik beágyazott protokollal, valamint különféle frekvenciasávokra (433, 868, 915 MHz) hangolt változatokkal.Az új modulok alkalmazási lehetőségei igen sokrétűek, többek között lefedik a szenzoros és vezérlőhálózatos rendszereket is.


A modul egy teljes értékű rádiófrekvenciás rendszer, nagyteljesítményű frekvenciabillentyűzéses (FSK) rádiós adóvevővel, csomagprotokoll kezelővel és könnyen használható UART interfésszel ellátva. A beágyazott RC232™ protokoll egyedi címzésre vagy üzenetszórásra pont-multipont megoldásokkal, a jelintegritás biztosítására pedig CRC ellenőrzési funkciókkal rendelkezik. A modul RS232/RS485 kábelezés vezeték nélküli kiváltására is alkalmas.

A kompakt RC11x0-RC232 modul mindössze 12,7×25,4×3,3 mm méretű, ebben az egyetlen tokban teljes értékű RF modemet tartalmaz, szemben egyes diszkrét alkatrészekből építkező rendszerek több mint tíz alkatrészével. Az antennán kívül külső alkatrészekre nincs is szükség, a kis méretekhez társuló alacsony fogyasztás pedig ideális megoldássá teszi a rendszert telepes ellátású mobil alkalmazások számára.

A 433 MHz-es sávra hangolt RC1140 és a 868 MHz-es RC1180 típusjelű modulok az európai rádiófrekvenciás szabályozási követelményeket kielégítik a nem engedélyköteles frekvenciasávokban. Az RC1140 és RC1180 eszközökkel 1200 ill. 600 m távolság hidalható át szabad rálátás esetén, negyedhullámú antenna alkalmazásával. A 915 MHz-es RC1190 kielégíti az FCC követelményeit.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény