FőoldalArchívumA Silicon Labs bemutatta a világ legkisebb gépjárműelektronikai kommunikációs kontrollerét
2008. november 19., szerda ::

A Silicon Labs bemutatta a világ legkisebb gépjárműelektronikai kommunikációs kontrollerét

Kevert jelű mikrokontrollerek autóipari alkalmazásokra
A C8051F50x termékcsalád kevertjelű mikrokontrollereket tartalmaz, amelyek elsőként tartalmaznak integrált, nagyteljesítményű precíziós oszcillátort CAN- és LIN-támogatással, külső kristály szükségessége nélkül.Az eszközök alkalmazási lehetőségei többek között az elektromos ablakemelők, ülésbeállító elektromos rendszerek vagy kormányszög-érzékelők.


A C8051F50x család 50 MIPS teljesítményű processzormagot, akár 64 KiB nagy robusztusságú flash memóriát, 4 KiB RAM-ot, 32 üzenet kapacitású puffert, CAN 2.0B és LIN 2.0 hardvert tartalmaz egy mindössze 25 mm2 (5×5 mm) méretű tokban. Az eszköz számítási- és memóriakapacitása támogatja a CAN és LIN szoftverstackes alkalmazások valósidejű végrehajtását. Az 50 MHz-es órajel a konkurenciához képest akár 5-ször nagyobb CPU-teljesítményt biztosít, amely 8-bites létére a 16-bites rendszerek teljesítményét közelíti meg. A belső precíziós oszcillátor pontossága ±0,5% a teljes működési hőmérséklettartományban (–40 … 125 °C) és feszültségtartományban (1,8 … 5,25 V).

A Silicon Labs egy ISO/TS-16949 hitelesítéssel rendelkező vállalat, a cég összes gépjárműelektronikai terméke rendelkezik AEC-Q100 jóváhagyással.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény