FőoldalArchívumKözösségi oldalak a tervezési tapasztalatok gazdagításáért
2008. november 07., péntek ::

Közösségi oldalak a tervezési tapasztalatok gazdagításáért

A Microchip igyekszik kihasználni a WEB 2.0 nyújtotta megoldásokat, hogy a felhasználók minél könnyebben megtalálják a számukra lényeges információkat. Ennek köszönhetően több közösségi oldalt hozott létre, ill. számos népszerű közösségi portálon jelen van


Az internet csodálatos dolog, ugye? Egy helyből, ahol új dolgokat lehet megtudni cégekről, iskolákról vagy eseményekről, kialakult egy közösség, ahol valós időben lehet egymással kapcsolatot tartani.
Évekkel ezelőtt a Microchip elindította a forum.microchip.com oldalt mint az ügyféltámogatás kiterjesztését. Mit tapasztaltak? Az emberek szeretnek segíteni másoknak a tervezési kihívásaik megoldásában. Október elején 30 873 regisztrált felhasználója volt az oldalnak, amely 364 492 bejegyzéssel büszkélkedhet 106 fórumon.
Jelenleg 63 436 témát indítottak a mérnökök szerte a világból.
Az elmúlt évben az ICwiki (www.microchip.com/wiki) is útjára indult. Ez az önkéntes szervezetek, egyének és csoportok által szerkesztett nyitott tartalom a mikroelektronikai tudás összegyűjtését célozta meg. Idén bloggal is kiegészült az oldal.
Ön az egyike annak a több mint 80 000 embernek, akik a PIC32 Design Challenge közösségi oldalt már meglátogatták a www.mypic32.com címen? Amikor a Microchip kifejlesztette ezt az oldalt, remélték, hogy a közösség a tervezésben egymást segítve együttműködik majd, de nem reméltek ilyen gyors sikert. Több mint 400 versenyző küldte el saját tervét az első szakaszban. A zsűri a gondos válogatás után a legjobb 128 tervet juttatta tovább a második fordulóba. Ez a 128 versenyző kifejlesztette a hardvert, és videoblogot is kellett készítenie, szemléltetve, hogy hol tart a tervezés. Eközben a közösségi tagok a saját blogjukba jegyzeteltek, a fórumba írogattak, segítve a versenyzőket a terveikben, s ezért jó eséllyel kivehetik a részüket a 200 000 dolláros díjazásból, amelyből a közösség tagjai között hetente osztanak szét nyereményeket, mert szavaztak kedvenc tervükre. Ezek és a zsűri szavazatai döntik el a 128 versenyző sorsát október 29-én. A legjobb 32 terv továbbjut a harmadik szakaszba, ahol a szoftver megmérettetése következik. Még nem késő csatlakozni a szavazók táborához!

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény