FőoldalArchívumHardverfejlesztő készlet szoftver-szilíciumos alkalmazásokhoz
2008. október 30., csütörtök ::

Hardverfejlesztő készlet szoftver-szilíciumos alkalmazásokhoz

Fejlesztőkártya az XMOS-tól
A „szoftverrel fejleszthető szilícium" (Software Defined Silicon) megalkotója, az XMOS bankkártya méretű fejlesztőkártyát mutatott be, amelyen minden megtalálható az XS1-G eszközcsalád alapú fejlesztés megkezdéséhez.Az XC-1 fejlesztőkártya az XC-1 hardverfejlesztő készlet része.


Az XC-1 kártya tápellátását a gazda munkaállomás USB portja biztosítja, amely egyben letöltési és hibavadászati interfészként is szolgál. A programtervezés, fordítás és szimuláció az online beágyazott fejlesztőkörnyezettel történik, onnan kerül át a fejlesztőkártyára. A fejlesztés meggyorsítása végett minta forráskódok, demó projektek, oktatóprogramok és útmutatók is elérhetők.
Az XC-1 kártya szíve az XS1-G4 típusjelű programozható chip, amelyben négy darab, 32-bites, eseményvezérelt XCore™ processzor dolgozik, amelyek egyenként 32 valósidejű taszk szimultán végrehajtására és másodpercenként 400 millió esemény kezelésére képesek. Az 1600 MIPS összteljesítményű, 256 KiB RAM-mal és 32 KiB ROM-mal rendelkező chip így számtalan alkalmazásra felhasználható, I/O-interfészektől kezdve a DSP algoritmusok futtatásáig gyakorlatilag bármire.
A 85×54 mm méretű fejlesztőkártya négy nyomógombbal, ugyanennyi státusz LED-del és egy tucat kétszínű LED-del, valamint hangszóróval is rendelkezik. Több XC-1 kártya összekötésére legfeljebb két XLink™ port áll rendelkezésre.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény