FőoldalArchívumKristály helyett szilíciumalapú oszcillátorok a Silicon Labs-nél
2008. október 17., péntek ::

Kristály helyett szilíciumalapú oszcillátorok a Silicon Labs-nél

Szilíciumalapú oszcillátor a Silicon Laboratories-tól
A kevert jelű IC-k egyik vezető gyártója, a Silicon Labs vállalat 100% CMOS oszcillátorral jelent meg a piacon.Az új Si500 termékcsalád a nagy darabszámú szórakoztatóelektronikai eszközgyártók alkatrészpiacán száll ringbe, legfőbb előnyei a széles frekvenciatartomány, szimpla és differenciális kimenetű órajelek választéka, alacsony fogyasztás és jitter. A megcélzott szórakoztatóelektronikai eszközök a digitális fényképezőgépek, kamerák, nyomtatók, PC perifériák, LCD-k, szerverek stb.


A Silicon Labs minden, oszcillátorfejlesztéssel kapcsolatos tapasztalatát felhasználta a tisztán szilíciumalapú rezgéskeltő tervezésénél. A kéthetes szállítási határidővel rendelhető Si500 teljes egészében mellőzi a vágással és frekvenciára hangolással használatba vehető kvarctechnológiát. Az ultra alacsony fáziszajú, szilíciumalapú oszcillátorokat standard IC-gyártási eljárással állítják elő, és 0,9 … 200 MHz között bármilyen frekvenciára beállíthatók.
Az oszcillátorokat a gyárban programozzák, és a hagyományos oszcillátorok 12 hetes szállítási határidejével szemben mindössze 2 hétig kell várni a megérkezésükre.
A nagy megbízhatóságú Si500 sorozatú oszcillátorok ütődés- és vibráció-immunitása igen nagy a hagyományos társaikhoz képest. A CMOS és SSTL formátumok mellett az Si500 elsőként támogatja a differenciális órajelkimenetet (LVPECL, LVDS, HCSL), nagyobb teret engedve az eszközfejlesztőknek a tervezés során. A kevertjelű analóg áramkör a működési hőmérséklettartományban, a kezdeti frekvenciapontosság, a tápfeszültség- és terhelésváltozás függvényében kompenzálja a frekvenciaváltozást. Az Si500 olyan tekintetben is egyedülálló, hogy elsőként biztosít a kvarcoszcillátorokéval megegyező hőmérsékletstabilitást, amely értékben kifejezve ±100 … 150 ppm.
A Silicon Labs az Si500 sorozatú termékeket adatközpontok, vezetékes és vezeték nélküli távközlési rendszerek, video berendezések, tesztelési és méréstechnikai berendezések, valamint szórakoztatóelektronikai eszközök időzítéssel kapcsolatos alrendszereihez ajánlja.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény