FőoldalArchívumKompakt Hot Swap kontroller integrált MOSFET-tel és érzékelő ellenállással
2008. október 14., kedd ::

Kompakt Hot Swap kontroller integrált MOSFET-tel és érzékelő ellenállással

Kártyavédelem Hot Swap kontrollerrel
A Linear Technology Corporation bemutatta LTC4217 típusszámú Hot Swap™ kontrollerét kisteljesítményű, 2,9 … 26,5 V tápfeszültségű kártyák védelmére. A Hot Swap termékcsalád többi tagjához hasonlóan az LTC4217 is támogatja a feszültség alatt lévő biztonságos behelyezést és eltávolítást.A Hot Swap sorozatú kontrollerek használatához általában szükség van plusz alkatrészekre, az LTC4217-ben lévő integrált teljesítmény MOSFET és érzékelő ellenállás azonban jelentősen csökkenti a szükséges külső alkatrészek számát és a teljes rendszerköltségeket, az integrált dU/dt áramkör miatt pedig külső gate kondenzátorra sincs szükség.


A szabályozható áramkorláttal a rendszer különböző terhelési körülményekhez igazítható.
Számos integrált és értékes funkciójával az LTC4217 ideális kompakt RAID, szerver, távközlési és ipari rendszerekhez, az áramkört is ezen alkalmazások sajátosságainak szem előtt tartásával fejlesztették ki.
Beindulás alatt a bekapcsolási túláramot a gate felfutási sebességének biztonságos 0,3 V/ms értékre korlátozásával szorítja le az áramkör. A terhelési áram a belső 7,5 mΩ-os érzékelő ellenállással és a szintén belső, 25 mΩ-os MOSFET gate-source feszültség alapján figyelt. Az LTC4217 mindezek felül áram-, hőmérséklet- és hibakimenettel, 2% pontosságú túlfeszültség- és feszültségihány-védelemmel, valamint állítható áramkorlát-időzítővel is rendelkezik.
Az eszközből LTC4217-12 megnevezés alatt dedikált 12 V-os változat is elérhető, a kereskedelmi célú kivitel 0 … +70 °C, az ipari –40 … +85 °C működési hőmérséklettartománnyal rendelkezik. Az RoHS-kompatibilis LTC4217 rendelhető 16-kivezetésű, 5×3 mm-es QFN vagy 20-kivezetésű TSSOP típusú tokozásban is.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény