FőoldalArchívumDigitális jelfeldolgozással erősített RTAX FPGA-k
2008. október 10., péntek ::

Digitális jelfeldolgozással erősített RTAX FPGA-k

Az Actel bejelentette, hogy DSP funkciókkal egészítette ki sugárzástűrő FPGA technológiás megoldásait az űrkutatási alkalmazások számára. Az RTAX-DSP termékcsalád az Actel sikeres, sugárzástűrő RTAX-S FPGA-it nagysebességű szorzó-akkumulátor (MAC) funkciókkal kombinálja egy chipen.A drága és bonyolult, SRAM-alapú DSP-s FPGA-k, vagy sugárzásállóvá tett ASIC-ek számára alternatívát kínáló RTAX-DSP eszközök védettek egyedi eseményként jelentkező zavarok ellen, és másodpercenként több mint 15 milliárd művelet elvégzésére képesek.


Image Image
Sugárzásálló DSP architektúrák

A kínálatban jelenleg kétféle RTAX-DSP eszköz szerepel: a négymillió kapus RTAX4000D és a kétmillió kapus RTAX2000D. A nagyobbik testvérben 120 darab DSP matematikai blokk van, amelyek 125 MHz-en 18×18 bites szorzásra képesek a teljes katonai hőmérséklettartományban (–55 … 125 °C). A kétmillió kapus RTAX2000D-ben 64 darab matematikai blokk található, amelynek teljes számítási kapacitása másodpercenként több mint 8 milliárd szorzás. Ez a jelfeldolgozási sebesség lehetővé teszi, hogy az RTAX-DSP FPGA-kban FIR vagy IIR szűrőt, FFT, IFT vagy DCT transzformációt implementáljanak.

Az RTAX-DSP eszközök egyedülállóak olyan szempontból, hogy beépített védelmet tartalmaznak egyszeri eseményként jelentkező zavarok és tranziensek ellen, amelyek például súlyos ionsugárzás következtében léphetnek fel a világűrben. Az SRAM-alapú FPGA-któl eltérően az RTAX-DSP eszközök immunisak a sugárzásból adódó megzavarodásra is.

Az RTAX4000D és RTAX2000D eszközök hitelesítése a Mil-Std 883 Class B szerint jelenleg folyik, várhatóan 2009-ben zárul le végleg. Az RTAX2000D-t 1152 kivezetésű CCGA és LGA, az RTAX4000D-t pedig 1272 kivezetésű CCGA és LGA típusú tokozásban kínálja az Actel.

További információ

Lambert Miklós

ELEKTRONET szerkesztőbizottság elnöke

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény