FőoldalArchívumLépésről lépésre vezető REACH-megfelelőségi útmutatóval nyújt támogatást a Farnell a törvényhozásnak
2008. október 08., szerda ::

Lépésről lépésre vezető REACH-megfelelőségi útmutatóval nyújt támogatást a Farnell a törvényhozásnak

A vezető szerepet játszó, és mérnökök, beszerzők millióit kiszolgáló disztribútor, a Farnell vállalat lépésről lépésre vezető útmutatót jelentetett meg, hogy segítséget nyújtson megfelelni a REACH (Registration, Evaluation and Authorisation of Chemicals – Vegyszerek regisztrációja, kiértékelése és engedélyezése) előírásoknak.A könnyen értelmezhető, olvasmányos dokumentum a cég Global Legislation weboldaláról tölthető le, célja pedig az elektronikai tervező- és egyéb mérnökök támogatása a REACH implementálásában és megértésében


Az ERA Technology vállalattal együttműködésben írt útmutató a szabályozások 280 oldalát mindössze 5, egyszerűen értelmezhető oldalba tömöríti, továbbá az AFDEC-tagok, a németországi FBDi és az amerikai NEDA máris elfogadták, és ajánlott referenciaként kínálják ügyfeleik részére. Az útmutató kísérődokumentuma a „Substances in Articles" című, anyaghasználatot tárgyaló segédlet.

Chris Robertson, az ERA Technology hibaanalízis- és megbízhatósági részlegvezetője elmondta, hogy: „A REACH a legnagyobb horderejű változás, amelyet a gyártóipar az utóbbi 25 évben kapott. Az előírás-gyűjtemény több mint 280 oldal terjedelmű, amelyet további több ezer oldalnyi hivatalos melléklet egészít ki. A Farnell „Step-by-Step Guide to REACH" c. kiadványa 5 oldal terjedelműre rövidíti le, csak a legszükségesebb részletekre összpontosítva, hogy könnyen értelmezhesse az ellátási lánc bármely szereplője, legyen szó akár alkatrész- vagy anyagbeszerzőkről, vagy gyártástechnológus-mérnökökről."

A jelenleg előregisztrációs fázisban lévő REACH integrált rendszere a vegyszerek európai uniós regisztrációját, kiértékelését és engedélyezését tartalmazza, és jelenleg több mint 30 ezer anyagot fed le. A szabályozások célja az emberi egészség és környezet védelme a vállalati versenyképesség fenntartásával és az EU vegyiparára jellemző innovativitás fokozásával.

A REACH megértését segítő útmutató bemutatásával a Farnell újabb fázisba érkezett azon munkájában, amellyel az elektronikai iparban dolgozók törvényhozási vonatkozású munkáját segíti.A cég 2005-ben is kiadott hasonló útmutatót az azóta már érvényben lévő RoHS vonatkozásában, ezt az útmutatót nemrégiben frissítették, és „RoHS-Technical Guide" névre keresztelték át. A dedikált weboldal célja, hogy hasznos információforrásként szolgáljon az elektronikai iparra vonatkozó törvényhozási ügyekben (például EuP, WEEE és telepeket érintő ügyek).

A Farnell-féle REACH útmutatót Gary Nevison, a cég munkatársa így kommentálta: „A REACH az egyik legnagyobb fajsúlyú törvényhozási intézkedés és szabályozás, amellyel az elektronikai ipar résztvevőinek feltétlenül számolniuk kell. Útmutatónkkal célunk egy egyszerűen értelmezhető segédlet létrehozása volt, amellyel a rendkívül összetett szabályozás könnyen átlátható. Vezető alkatrész- és egyéb termékek szállítójaként a Farnell piaci pozíciója ideális alapot jelent egy ilyen segédlet létrehozásához."

A Farnell vállalatról

A Farnell elektronikai, elektromos, ipari és karbantartási, javítási és működtetési termékek vezető, kis darabszámú beszállítója. A cég kimagasló elektronikus kereskedelmi rendszerrel bír, és mintegy 1200 embert foglalkoztat a világ 20 országában.
A Premier Farnell cégcsoport tagjaként a Farnell valódi egyállomásos, többcsatornás
beszállító, amely raktárkészletről több mint 415 000-féle terméke kínál több mint 800 világszínvonalú gyártó kínálatából. Mindezeket értékes támogatási ajánlatok teszik teljessé.
A rugalmas rendelést és gyors, aznapi postára adást, valamint kézbesítési opciókat kínáló szállítási rendszer egyedi igények kiszolgálására is alkalmas.

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény