FőoldalArchívumFront-end tápegységek nagy hatásfokkal és teljesítménysűrűséggel
2008. szeptember 22., hétfő ::

Front-end tápegységek nagy hatásfokkal és teljesítménysűrűséggel

Nagy teljesítménysűrűségű front-end tápegységújdonság a Murata Power Solutions kínálatában Az új AC/DC front-end tápegység-családot különlegessége az akár 90,9% hatásfok és az akár 17,9 W/in3 teljesítménysűrűség.A D1U4-W sorozatot 1U profilmagasságú tokban kínálják, kimeneti teljesítménye hálózati feszültségtől függően 1600 W vagy 1200 W, ajánlott alkalmazása pedig szerverek, hálózati eszközök és egyéb, osztott architektúrás rendszerek.


A D1U4-W sorozat aktív teljesítménytényező-korrekcióra képes, integrált FET-jei számtalan funkciót támogatnak, többek között forródokkolást. A fő kimenet mellett a 3,3 vagy 5 V-os készenléti kimenetek legfeljebb 20 W készenléti teljesítményt biztosítanak, amely monitorozási célokra megfelelő. Az elektromos és termikus tervezésnél nem törekedtek a mérnökök az igazán újszerű megoldásokra, ehelyett már kipróbált megoldásokat alkalmaztak.

A védelmi funkciók között szerepel automatikus felállás túláram és túlhevülés eseményből. A státuszinformációkat előlapi LED-ek, logikai jelek és I2C menedzsment interfész szolgáltatja. A D1U4-W front-end tápegységek mérete 355,6×101,6×41 mm, valamennyi RoHS-kompatibilis és rendelkezik EMC class A megfelelőséggel. A működési hőmérséklettartományuk 0 … 50 °C.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény