FőoldalArchívumAlkalmazásspecifikus változatokat az R8C/Tiny mikrokontroller-sorozatból
2008. szeptember 22., hétfő ::

Alkalmazásspecifikus változatokat az R8C/Tiny mikrokontroller-sorozatból

Gazdag perifériakészletű ASSP-k a Renesas kínálatában: R8C/2E és R8C/2F A nagyteljesítményű, 16-bites R8C/Tiny mikrovezérlő-sorozat alapjaira építkezve új ASSP-k keültek forgalomba, így az eddig megjelent több mint 260 általános célú mikrovezérlő mellett több ASSP is szerepel a kínálatban.Az egyszerűsített változatokat motorvezérlésre, világítási alkalmazásokhoz és kiskészülékekhez tervezték, és összesen négy csoport került bevezetésre: R8C/2E, R8C/2F, R8C/2K, valamint az R8C/2L.


Az R8C/2E és /2F változatokon 32 kivezetés van és 8, ill. 16 KiB flash memóriával rendelkeznek. A gazdag analóg perifériakészlet tartalmaz A/D- és D/A-átalakítókat, két komparátorcsatornát, soros UART I/O-funkciókat, 8- és 16-bites időzítőket. Az R8C/2K és /2L változatokat egyszerű motorvezérlésre tervezték, kisméretű tokozásukban 8 és 16 KiB flash memória kapott helyet. Ez utóbbi két áramkör olyan alkalmazásokra is ideális, amelyek a motorvezérlésiekhez hasonlóan PWM jelek intenzív alkalmazására épülnek.

Image Image
Motorvezérlésre specializált ASSP-k a Renesas-tól: R8C/2K és R8C/2L
Az összes bemutatott ASSP újdonság számos meghibásodásbiztos funkcióval is rendelkezik, a rendszerek felismerik az ütemadó jel kiesését és a túláramot is, a függvényregisztereket pedig speciális védelemmel látták el, a watchdog időzítőt ezenfelül saját, független oszcillátorral szerelték fel. A flash memórián felül az R8C/2F és R8C/2L típusjelű eszközök 1-1 KiB adat flash memóriát is tartalmaznak, amelyek kiválóan alkalmasak kiegészítő program-háttértárként vagy kalibrálási paramétertárként történő használatra.

Az R8C sorozatú termékeknél megismert funkciókat az újdonságoknál soros interfész, speciális LIN-meghajtó, beépített power-on-reset, alacsony feszültség érzékelő, valamint két belső oszcillátor egészítik ki. A gyors, 40 MHz-es integrált oszcillátor pontossága az egész áramkört tekintve ±3%, amely szoftver segítségével mindössze 1%-os eltérésre is kalibrálható.

További információ

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény