FőoldalArchívumPICkit 3 hibavadász/programozó
2010. október 29., péntek ::

PICkit 3 hibavadász/programozó

A TME kínálatában megtalálható a Microchip cég PICkit 3 nevű hibavadásza/programozója. Az ezt támogató MPLAB IDE grafikus környezettel együtt ez egy nagyon hasznos eszköz Flash-memóriás PIC és dsPIC mikrokontrollerek 8 és 16 bites (a közeli jövőben már 32 bites) programozásához, valamint az ezen mikrokontrollereken alapuló alkalmazások futtatásához

A készlet tartalmaz egy demonstrációs lemezt PIC18F45K20 mikrokontrollerrel, valamint egy számára dedikált, 2k szóig kódkorlátozott, ingyenes C (CSS) nyelvi kompilátort. A programozóknak szánt eszközök között szintén megtalálható a PIC10/12/16 mikrokontroller-családokhoz használható, a HI-TECH cég által gyártott C nyelvi kompilátor ingyenes, Lite verziója, amelyben korlátozottak a kódoptimalizálási lehetőségek. A PICkit 3 valós időben teszi lehetővé mikrokontrollerek rendszerben történő programozását és programok hibavadászatát. Lehetőséget biztosít program- és adatmemória mentésére, beolvasására és programcsapdák (software trap) kihasználására is. PC-vel való összekapcsolásra USB 2.0 interfész szolgál (Full Speed 12 Mibit/s).
A beindított rendszer tüskés csatlakozó közbeiktatásával csatlakozik a hibavadászhoz, de opcionálisan RJ-11-es csatlakozóhoz való adapter is alkalmazható. A rendszer programozási és hibavadász-funkcionalitásának biztosítása érdekében a PICkit 3 két I/O vonalat és egy nullázóvonalat használ. Belső biztonsági rendszere felügyeli a feszültségtúllépést és az applikációhoz csatlakozó aljzat érintkezőinek zárlatát. Az egységek 2-6 V tápfeszültséggel működnek. A berendezés üzemállapotát "Power", "Busy" és "Er­ror" feliratú diódák jelzik. A mellékelt do­kumentációban megtalálható a PICkit 3 hibavadász/programozó felhasználói kézikönyve egy 12 leckés készlet PIC mikrokontrollerek assemblerben történő programozásáról, kiegészítve a forráskódokkal valamint a PICkit 3 hibavadász és MPLAB IDE programozói környezet használatával történő hibavadászat "tutorial"-jával.

A TME honlapja

Kovács Péter

Az Elektronet magazin főszerkesztője...

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény