FőoldalÜzletA britek elérték a 6G adatsebességet
2023. július 27., csütörtök ::

A britek elérték a 6G adatsebességet

Az ún. szub-THz-es frekvenciákat használták az összeköttetés során

A The Engineer híradása szerint a Keysight Technologies, a brit Nemzeti Fizikai Laboratórium (NPL) és a Surrey Egyetem együttműködése révén létrejött az első 100 Gbps-nál nagyobb sebességű, vezeték nélküli 6G-kapcsolat Nagy-Britanniában. A szigetország kormánya által finanszírozott 6G-kutatást az NPL és a Surrey tudósai a tesztkörnyezet segítségével tanulmányozzák, és jellemzik a szub-THz-es jelek teljesítményét, hogy új technikákat hozzanak létre az adatútvonalak és a kalibrációs módszerek optimalizálására.

Az NPL-nél a 6G demonstráció 300 GHz-es frekvencián történt, 32 és 64 QAM (kvadraturális amplitúdómoduláció) használatával.

A Keysight szerint a jövőbeli 6G felhasználási területek, köztük a kiterjesztett valóság, illetve az önvezető járművek 100Gbps és 1Tbps közötti adatátviteli sebességet fognak igényelni. Az ilyen esetek által megkövetelt extrém adatsebességhez és az alacsony késleltetési idők eléréséhez vizsgálják a szub-THz-es frekvenciák használatát. Az ezekben a sávokban történő működés azonban olyan jelintegritási és útvonalvesztési kihívásokat vet fel, amelyek negatívan befolyásolhatják a teljesítményt.


Forrás: theengineer.co.uk
Kép: keysight.com

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény