FőoldalÜzletNem sikerült a Tungsram adósságrendezése
2022. november 08., kedd ::

Nem sikerült a Tungsram adósságrendezése

Felszámolják a céget

A Tungsram helyzetével az elektro-net.hu többször foglalkozott. Április végén a cég bejelentette, hogy megszüntetik a hagyományos világítástechnikai termékek gyártását, és több ezer dolgozót bocsátanak el több ütemben az év végéig. A létszámleépítés legnagyobbrészt a gyári dolgozókat érintette a cég mind az öt gyárában, azaz Budapesten, Hajdúböszörményben, Kisvárdán, Nagykanizsán és Zalaegerszegen. Majd a vállalkozás csődbe került, azonban a cégvezetés és a dolgozók abban bíztak, hogy megoldódik az ügy, hiszen el is halasztották az előző csődeljárást, és egy nagy múltú cégről van szó.

Mehlhoffer Tamás, a cég PR és kommunikációs igazgatója elmondása szerint 2022. november 7-én az Eximbank mint legnagyobb hitelező nem fogadta el a Tungsram legújabb adósságrendezési ajánlatát. A sikertelen csődeljárás után a Tungsram minden vagyonát értékesítik, és a felmerülő költségek – mint például a bezárt gyárakban található szennyezések eltávolítása – után megmaradó összeget kapják meg a hitelezők.

A Tungsram tavasszal még 3000 főt foglalkoztatott, ma nagyjából 1000 munkavállaló van a cégnél – a leépítések mellett többen önként hagyták ott a céget.

Korábban a témában:

Tovább folytatódik a Tungsram vesszőfutása

November 7-én folytatódik a Tungsram csődegyeztetési folyamata

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény