FőoldalÜzletNovember 7-én folytatódik a Tungsram csődegyeztetési folyamata
2022. október 11., kedd ::

November 7-én folytatódik a Tungsram csődegyeztetési folyamata

A svájci BusinessCreations csoport megmentheti a magyar céget?

Mint arról korábban az elektro-net.hu is hírt adott, az első, augusztusi csődtárgyalási forduló eredménytelenül zárult. Most a VG.hu azt írta, hogy a Tungsram a második csődegyeztetési eljárásra az előzőhöz képest kedvezőbb ajánlattal készül. Így például tartozásainak adott arányát rövidebb idő alatt fizetné vissza. A végső kilábaláshoz az szükséges, hogy külső befektető érkezzen. Bíztató, hogy az 1982-ben alapított svájci BusinessCreations csoport igazgatója szándéknyilatkozatot írt alá a Tungsramba való befektetésről, ami a sikeres csődegyezség után valósulhat meg.

A csődvédelem alatt álló vállalat a november 7-i tárgyaláson mutatja be új kilábalási tervét, amelyből kiderülhet, hogyan fizetik meg az adósságot a nem biztosított hitelezőknek, mintegy 850 vállalkozásnak, amelyek közül több mint 600 magyar kis- és középvállalat (e csoport már az első alkalommal megszavazta a tervet). Az új ajánlat szerint az eddigi 180 nap helyett már 150 nap alatt kifizetné a cég a teljes tartozást 10 millió forintig, efelett pedig a 15 százalékot, 480 nap helyett 450 nap alatt - írta a VG.hu.

A magyar állami tulajdonban lévő Eximbank Zrt. részére is jobb ajánlatot adott a Tungsram: a tartozás 40 százalékát 90 napon belül, további 10 százalékát pedig egy éven belül fizetné ki az bank részére. (A korábbi ajánlatban 40 százalékot maximum öt év alatt fizetett volna vissza.)

Korábban a témában: Tovább folytatódik a Tungsram vesszőfutása!

Forrás: www.napi.hu

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény