FőoldalÜzletA 4iG a honvédség digitalizációjában is részt vesz
2022. június 30., csütörtök ::

A 4iG a honvédség digitalizációjában is részt vesz

Rheinmetall - 4iG Nyrt - HM EI Zrt vegyesvállalat jön létre.

A 4iG a Budapesti Értéktőzsdén jelentette be, hogy a Rheinmetall AG 51 százalékos, a 4iG Nyrt. 39 százalékos és a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt. (HM EI Zrt.) 10 százalékos tulajdoni hányadával közös vállalat alapításáról aláírtak egy előzetes megállapodást. Az együttműködés célja, hogy a közös vállalat részt vállaljon a Magyar Honvédség digitalizációjában, valamint a kelet-közép-európai NATO-tagállamok számára digitális eszközöket fejlesszen és forgalmazzon annak érdekében, hogy megfeleljenek a mai és jövőbeni harctéri követelményeknek.

Várhatóan 2022. második felében kezdheti meg működését, és digitális megoldások, valamint minden harcterületen és vezetési szinten, illetve a C4ISTAR képességen alapuló katonai kiképzés biztosítására szárazföldi, valamint légi szimulációs rendszerek fejlesztésére, továbbá értékesítésére jön létre.

A közös alapítású társaság, amelyben a Rheinmetall többségi tulajdonnal rendelkezik, a jövőben szerves része lesz a Rheinmetall hadiipari digitalizációs stratégiájának. A német vállalat egyre nagyobb szerepet kap a magyar haderő fejlesztésében: a harcjárműbeszerzés és -gyártás mellett legutóbb öngyilkosdrón-beszerzés kapcsán adott hírt magáról, egy potenciálisan 2 milliárd eurós magyar megrendelésről értesítették a tőzsdei befektetőiket.

Az együttműködés fő célja Magyarország és a közép-kelet-európai országok stratégiai törekvéseinek támogatása a fegyveres erők digitalizációjában és a legmagasabb szintű NATO-kompatibilitás elérésében. A társaság technológiai szolgáltatóként működik majd közre az alkatrészek, termékek, katonai képességek és know-how-k területén (katonai szimulációs képzés, irányítás és irányítási rendszerek). A HM EI Zrt. a közlemény szerint a védelmi informatikai és infrastrukturális szolgáltatásokkal, a taktikai harci menedzsmenttel és a rendszerintegrációval kapcsolatos szaktudásával segíti majd az új céget

Jászai Gellért, a 4iG főrészvényese szerint az együttműködés elősegíti a technológiai és tudástranszfert a vállalatok között, a közös fejlesztésű katonai célú megoldások pedig a későbbiek során kulcsszerepet tölthetnek be további fejlesztési és gyártókapacitások Magyarországra vonzásában.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény