FőoldalÜzletA kollaboratív robotokra specializálódott tajvani Techman Robot Inc. vállalatba fektet az OMRON
2021. november 16., kedd ::

A kollaboratív robotokra specializálódott tajvani Techman Robot Inc. vállalatba fektet az OMRON

Megközelítőleg 10%-os részesedést szerez az emberek és gépek együttműködésén alapuló robot technológiát kínáló Techman vállalatban

Az OMRON Corporation bejelentette, hogy tőkebefektetési megállapodást írt alá a Techman Robot, Inc. vállalattal, a világ második legnagyobb, kollaboratív robotokra specializálódott vállalatával. A megállapodás alapján az OMRON mintegy 10%-os részesedést szerez a vállalatban. A befektetést várhatóan 2021 decemberében véglegesítik.

2018-ban az OMRON stratégiai szövetséget kötött a Techmannal, annak érdekében, hogy kielégítse a munkaerőhiány által generált növekvő automatizálási igényeket. Azóta a Techman TM sorozatú együttműködő robotjait társmárkás termékként értékesítik világszerte az OMRON forgalmazási hálózatában. Az OMRON és a Techman ezenkívül közösen fejlesztette ki a Mobile Manipulatort is, egy mobil munkavégzésre képes robotot, amely az OMRON mobilrobotját és a TM sorozatot ötvözi, lehetővé téve kollaboratív munkahelyek kialakítását. A Techmanba történő befektetéssel az vállalat célja olyan innovatív robotmegoldások közös kifejlesztése, amelyek gyárautomatizálási berendezéseit a Techman kollaboratív robotjaival kombinálják, biztosítva ezzel a biztonságot és a termelékenységet, megoldást kínálva a gyártási helyszíneken jelentkező munkaerőhiány problémájára.

Junta Tsujinaga, az OMRON ipari automatizálásért felelős üzletágának elnöke hozzátette: A gyártóipart övező környezeti feltételek jelentősen változnak. Ezeket a változásokat előre látva az OMRON 2016 óta arra törekszik, hogy „i-Automation” elnevezésű, egyedülálló értékteremtési koncepcióján keresztül támogassa a gyártó vállalatokat a tapasztalt kihívások megoldásában. Azóta fektetünk kiemelt hangsúlyt a robottechnológiára és a piaci fejlődésre, amióta az OMRON 2015-ben felvásárolta az ipari robotokat gyártó Adept Technology Co., Ltd. vállalatot.

Dr. Shi-Chi Ho, a Techman Robot elnöke elmondta: A Techman Robot sikerét mutatja, hogy 2018 óta a világ második legnagyobb, kollaboratív robotokat gyártó vállalatává vált. Célunk, hogy intelligensgyár-megoldásokat fejlesszünk az emberek és gépek együttműködésére, és nagy örömünkre szolgál, hogy az OMRON vállalattal régóta fennálló kapcsolatunk még jobban elmélyül majd a létrejött együttműködés nyomán. Ez az együttműködés jelentős lehetőség mindkét vállalat számára, amelynek célja az intelligens gyártás iránti egyre növekvő piaci igények kiszolgálása.

Robotikai üzletágának megerősítésével az OMRON célja, hogy olyan gyártási helyszínek létrehozását tegye lehetővé, amelyek felgyorsítják az "i-Automation!" koncepció megvalósítását, ami nemcsak az ügyfelek számára előnyös, de az emberek életét is jobbá teszi világszerte.

Az i-Automation! modell

Az OMRON kifejlesztett egy „i-Automation!” (innovatív automatizálás) elnevezésű innovációs gyártási koncepciót. Ezzel a koncepcióval az OMRON elkötelezte magát amellett, hogy három kulcsfontosságú innovációval – vagyis három „i”-vel – innovációt vigyen a gyártási helyszínekre. Az automatizálás területén bevezetett újításokkal az OMRON célja, hogy jelentős termelékenységnövekedést biztosítson a termelő vállalatok számára magas hozzáadott értéket képviselő gyártás megvalósításával. Az első „i” jelentése „integrált” (vezérlők fejlesztése) – ezzel az OMRON olyan automatizált vezérlési technológiát kíván alkalmazni, amelynek köszönhetően gyakorlatilag bármely kezelő, még a tapasztalatlan dolgozók is könnyedén elvégezhetik azokat a feladatokat, amelyek korábban magasabb szaktudást igényeltek. A második „i” jelentése „intelligens” (mesterséges intelligencia fejlesztése) – ezzel az OMRON folyamatosan fejlődő berendezéseket és gyártósorokat tervez fejleszteni. A különböző vezérlőeszközök és a mesterséges intelligencia (MI) alkalmazásával ezen gépek tapasztalatok szerzésével tanulhatnak, és optimális szinten tarthatják saját működésüket. A harmadik „i” jelentése „interaktív” (új harmonizáció az emberek és a gépek között) – ezzel az OMRON a kezelők és a gépek közötti új, harmonikus kapcsolat kialakítására törekszik. Mivel ugyanazon a munkaterületen dolgoznak, a gépek az emberi gondolatok és viselkedés felismerésével képesek lesznek segíteni az gépkezelőknek, és mindezt csak az OMRON, a vezérlőberendezések specialistája képes megvalósítani, aki úgy ismeri a gyártói környezeteket, mint a saját tenyerét.

Forrás: OMRON

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény