FőoldalKonstruktőrFinn IT multi támogatja a magyar Puli Space Technologiest
2022. július 22., péntek ::

Finn IT multi támogatja a magyar Puli Space Technologiest

A Tuxera és a Puli Space Technologies kapcsolata 2014-ig nyúlik vissza.

Az ötödik legsikeresebb finn multinacionális IT cég, a Tuxera alapítója és tulajdonosa, Szakacsits Szabolcs angyalbefektetőként támogatja a magyar Puli Space Technologies holdi misszióit. A támogatás elsődleges célja, hogy egy, a NASA és az Európai Űrügynökség által is felkarolt projekt új fejezetet nyisson nem csupán a magyar, de a világ űrtörténelmében is.

Mint arról korábban hírt adtunk, a magyar szakemberek által fejlesztett Puli Holdi Vízszimatoló 2022 májusában elnyerte a NASA „Drágám, összepréseltem a NASA hasznos terhét” (Honey, I Shrunk the NASA Payload) kihívás folytatásának második helyezését. Ennek eredményeként hamarosan megkezdheti holdi misszióját, a holdkőzet felső rétegében található vízjég kutatását. Amennyiben a technológia és az eszköz sikerrel vizsgázik, úgy azt a projekt későbbi szakaszában akár a Földön, például a mezőgazdasági vízgazdálkodásban is hasznosítani lehet majd.

A rendkívül magas kockázati értékkel, ugyanakkor az ebből fakadóan kiemelkedő tudományos, stratégiai és gazdasági megtérüléssel és az egész magyar űripar számára nagy sikerrel kecsegtető projekt a Tuxera tulajdonosát és technológiai igazgatóját, Szakacsits Szabolcsot is meggyőzte. A befektetés célja, hogy a Puli Space Technologies számára anyagi támogatást, technikai tudást és munkaerőt biztosítson egy következő körös befektetésig. „Kevés olyan dinamikus és felfelé ívelő fejlődési szakaszban lévő iparág van jelenleg, ami ekkora átütő siker előtt állna, mint az űripar. Ha a Puli Space Technologies Holdi Vízszimatolója sikerrel zárja küldetését, az nemcsak a magyar űrkutatásban jelent óriási sikert, hanem akár a világot is képes majd megváltoztatni.” – mondta Szakacsits Szabolcs.

Forrás: pulispace.com

Korábban a témában: A Puli Space Technologies NASA-díjat kapott

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény