FőoldalÜzletElindult az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás
2018. október 16., kedd ::

Elindult az Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás

Az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. roadshowja Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján városokra terjed ki

Az ipari folyamatok teljes digitalizációja a hazai kkv-kat is erősen érinti. Nem csupán a technológia térhódításáról van szó, hanem az üzleti folyamatok terén szükséges paradigmaváltásáról is. Annak a támogatására, hogy a hazai kis- és középvállalkozások képesek legyenek e kihívásoknak megfelelni, hozták létre az Ipar 4.0 Mintagyárak kiemelt projektet, mely a helyi kamarákkal közös szervezésben Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás keretében október 15. és 26. között 8 vidéki városba viszi el az Ipar 4.0 tudást és technológiát. Aki a programban részt vesz és eljut az azt lezáró minősítésig, további pályázatokba nyerhet belépést.

Az Ipar 4.0 alkalmazása és a digitalizációval járó fejlesztések elkerülhetetlenek a kis- és középvállalkozások számára, egyrészt az elérhető eredmények révén, másrészt, ha valaki kimarad a folyamatból, az jó eséllyel komoly lemaradással kell, hogy szembenézzen. A várható előnyök: költségcsökkentés, az értékteremtő képesség növekedése, a nyersanyagok hatékonyabb felhasználása, sőt, még az emberi erőforrások jobb kihasználása. Az országjárás célja, hogy megmutassák, a vezető ipar 4.0 alkalmazásokat bemutató mintagyárakban milyen kézzelfogható technológiai megoldásokkal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Nem kíván elérhetetlen befektetéseket a kkv-któl, hogy elindulhassanak ezen az úton: már elérhető áron vásárolhatnak a digitalizációhoz szükséges eszközöket, a legfontosabb lépés azonban a meglévő adatok és információk elemzése és értékelése.

Ipar 4.0 Mintagyár Országjárás Eger, Szolnok, Békéscsaba, Szekszárd, Kaposvár, Szombathely, Tatabánya, Salgótarján városokat érinti. A program kínálata közel 1000, ezen városok környezetében működő termelő kkv-t érinthet.

Részletes program

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény