FőoldalÜzletÚj üzemcsarnokot avatott a pécsi Kontakt-Elektro
2017. szeptember 29., péntek ::

Új üzemcsarnokot avatott a pécsi Kontakt-Elektro

Az új létesítmény a központi anyag- és áruraktár mellett helyt ad a közeljövőben pályázati támogatással beszerezni tervezett 3D-s lézerközpontnak is

Új üzemcsarnokot avatott Pécsett az alapításának 35. évfordulóját ünneplő, elektronikai berendezések, kapcsoló- és vezérlőszekrények gyártásával foglalkozó Kontakt-Elektro Kft. A 200 millió forintos, saját erőből megvalósított, 850 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok öt hónap alatt készült el.

A Kontakt-Elektro munkavállalói létszáma az elmúlt 6 évben a duplájára nőtt, jelenleg 70 főt foglalkoztatnak. A közeljövőben 10-15 villanyszerelő szakmunkás, illetve 3-4 villamos-, mechatronikus- és gépészmérnök felvételét tervezik. A telephelyen csaknem 6000 négyzetméter építmény biztosítja a cég fejlesztő, tervező, gyártó és kiszolgáló tevékenységeihez a kapacitásokat. A kft a termékeinek 65-80 százalékát exportálja. Legfontosabb vevői között gép- és berendezésgyártók ugyanúgy megtalálhatóak, mint autó-, élelmiszer-, cement-, mész- és környezetipari cégek, ipari technológiákat alkalmazó termelő vállalkozások, továbbá automatizált magasraktárak.

A nyilvános cégadatok szerint a Kontakt-Elektro Kft. 2016-ban 1,35 milliárd forint árbevételt és 202 millió forint adózott eredményt ért el. 2015-öt csaknem 1,6 milliárd forint árbevétel mellett 128 millió forint nyereséggel zárta.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Led technológia

Led technológia

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény