FőoldalÜzletA GE beszáll a 3D-s nyomtatásba is
2016. szeptember 12., hétfő ::

A GE beszáll a 3D-s nyomtatásba is

Az amerikai óriásvállalat összesen közel 1,5 milliárd dollárért felvásárol két céget annak érdekében, hogy az ipari háromdimenziós nyomtatásban is tényező legyen

A jövőre 125 éves General Electric (GE) folyamatosan keresi az új üzleti lehetőséget. Legfrissebb vadászterületük a 3D-s nyomtatás technológiája, amelybe rögtön két európai specialista felvásárlásával vágnak bele.

Kedden jelentette be, hogy megvette a svéd Arcam és a német székhelyű SLM Solutions nevű cégeket. A tájékoztatás alapján a két tranzakció összesen mintegy 1,5 milliárd dollárba kerül. Azt remélik, az üzlettel néhány éven belül jövedelmező üzletágat lehet "felnevelni" a GE szárnyai alatt. A GE hivatalos közleményében elsősorban azt hangsúlyozták, hogy ez a lépés kulcsfontosságú a tradicionális óriásvállalat digitális evolúciójához. Ha minden a tervek szerint halad, az új divíziónak négy éven belül egymilliárd dolláros éves forgalmat kell termelni úgy, hogy szép profit is maradjon belőle.

A felvásárlási célpontok közül a német vállalatért valamivel többet kellett fizetni, mint a svédért. Az átszámítva 762 millió dollárért megszerzett SLM Solutions lézeres, fém alapú 3D-s nyomdagépeket szállít ipari felhasználásra. Ügyfélkörét elsősorban repülőgépgyártók, energiaipari, egészségügyi, illetve autógyártásban érdekelt vállalatok teszik ki.

A svéd Arcam 685 millió dollárért csatlakozik az amerikai csoporthoz. A most megvett európai céghez köthető például a fém elektronsugárral történő megolvasztásának technológiája. Üzleti partnereit szintén a repülőgépipar és az egészségügy adja.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény