FőoldalÜzletÚjragombolja a kabátot a HTC
2015. augusztus 19., szerda ::

Újragombolja a kabátot a HTC

A rossz piaci eredményeket 2000 fő kirúgásával próbálják meg javítani

Az utóbbi időkben szinte csak rossz hírek érkeznek a tajvani cég felől. Előbb a második negyedéves pénzügyi eredményekkel okoztak keserű szájízt a cég befektetőinek. Majd egy biztonsági hiba rongálta a hírnevet (Felfedezték, hogy a HTC One max a felhasználó ujjlenyomatát gyakorlatilag védelem nélkül, egy képfájlban tárolja, ami akár távolról is minden probléma nélkül kiolvashatót. A mobil az ujjlenyomatról készült fájlt a /data/dbgraw.bmp útvonalon tárolja úgy, hogy ahhoz a rendszer, illetve bármelyik app speciális engedély nélkül hozzáférhet.)

A HTC nyeresége az elmúlt negyedévek során folyamatosan szűkült, de a mérleg pozitív volt és a mostani időszakot megelőzően legutóbb 2013 októberében fordult elő mínusz a könyvelésben. Az idei második negyedéves rossz teljesítményre lélekben fel lehetett készülni, mivel a vállalat már áprilisban jelezte a romló kilátásokat. A szóban forgó időszak alatt 29 százalékos forgalom csökkenés mellett a HTC 1,07 milliárd dollárnyi bevételre tett szert, amihez 166 millió dolláros üzemi veszteség társult. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy a várva várt One M9 nem volt képes kihúzni a gödörből a vállalat szekerét.

A cég vezetősége eddig a készülék kínálat átvariálásával igyekezett a víz felett maradni, illetve menetközben Peter Chou helyét a CEO pozícióban alapítótársa, Cher Wang vette át.

Az új vezérigazgató bejelentette, hogy milyen akciótervvel igyekszik elejét venni a további hanyatlásnak. Elsőként új üzleti egységeket hoznak létre, amelyekkel jobban tudnak fókuszálni az olyan kulcsterületekre, mint a prémium okostelefonok, a virtuális valóságon alapuló és egyéb, hordható, fitnesz célú eszközök. Emellett a működési költségeket 35 százalékkal szeretnék csökkenteni, ami együtt jár a dolgozói állomány 15 százalékos zsugorításával. A HTC március 31-ével 15 685 alkalmazottat foglalkoztatott, ez azt jelenti, hogy 2000 embert fognak elküldeni a következő hónapokban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény