FőoldalÜzletNem lesz több Toshiba tévé Európában
2015. július 24., péntek ::

Nem lesz több Toshiba tévé Európában

A Toshiba már márciusban leállította az amerikai piacra szánt televízióinak gyártását és forgalmazását. Most Európából is kivonul a japán világcég

A megbízható és minőségi termékeiről méltán világhírű japán Toshiba megszünteti az európai piacra gyártott szórakoztató-elektronikai termékei, köztük televíziói gyártását és forgalmazását. A jövőben a népszerű márka nevét már csak licenctermékeken fogjuk viszontlátni.

Ezzel a lépéssel a vállalat folytatja az év elején megkezdett szerkezetátalakítását, amelynek keretében már beszüntette televízióinak forgalmazását az amerikai piacon. Európában a Toshiba márkajogai július elsejétől kezdve a tajvani Compal Electronics nevű vállalatot illetik meg, ugyanez a cég jogosult immár Amerikában is Toshiba márkanevű termékek forgalmazására. A két cég közti szerződés értelmében július elsejétől az európai piacon is a Compal Electronics fogja forgalmazni a Toshiba televíziókat és Bluray-lejátszókat.

Keizo Maedo, a Toshiba vezérigazgató-helyettese takarékossági indokokkal magyarázta a piaci kivonulást, és sajtótájékoztatóján közölte, hogy a vállalat a jövőben kizárólag Japánban fog gyártani és forgalmazni televíziókat. Ugyanakkor továbbra is világszerte elérhetőek maradnak a Toshiba számítógépes szegmensben gyártott termékei, azaz laptopjai, táblagépei és hangszórói. Ezeket a készülékeket a jövőben is eredeti Toshiba minőségben kaphatják meg a vásárlók.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény