FőoldalÜzletJelentős vezércserék a Microsoftnál
2015. június 19., péntek ::

Jelentős vezércserék a Microsoftnál

Satya Nadella szerdán a dolgozókhoz címzett nyilvános levélben jelentette be, hogy újabb átalakításokat hajt végre az informatikai óriás szervezetében

Több magas rangú vezetőnek is megköszönte a munkát, köztük annak a Stephen Elopnak is, akit korábban még a Microsoft lehetséges új vezérigazgatójaként emlegettek.

Nadella tavaly februárban került a cég élére, és alig néhány hónappal később meg is hirdette a saját szája íze szerinti irányvonalat. Ez egyben 18 ezer dolgozó elbocsátását is jelentette. Úgy tűnik, a tavalyi folyamatnak nincs vége, most a felsőbb vezetők között rendezett komoly átalakítást a vezérigazgató. Némileg ironikus, hogy ennek az újabb átalakítási körnek az egyik legnagyobb áldozata az a Stephen Elop, akinek a részlegét már a 2014-es leépítési hullám is a legsúlyosabban érintette, és akinek ezt a hírt egy méltánytalan stílusú vezetői levélben sikerült tolmácsolni a kollégái felé.

A Nokiától átigazolt Elop mellett még három másik topmenedzsernek is búcsút int a Microsoft. Egy közelebbről meg nem nevezett átmeneti időszakot követően távozik Kirill Tatarinov, az üzleti megoldások területéért felelős alelnök, Eric Rudder, a társaság technológiai stratégiájáért felelő alelnök és a korábban politikai stratégaként ismert Mark Penn is, aki tavaly óta az általános stratégiai igazgató posztját töltött be. Utóbbi esetében egyébként előfordulhat, hogy maga kérte a váltást, hiszen az USA-ban most kezdődik az elnökválasztási kampány.

Az átalakításokat követően némileg megváltozik a cég felosztása is. A módosítás a Windowsért felelős vezető, Terry Myerson számára hoz új feladatokat. Az ő irányításával alakul egy új csapat, amely a Windows and Devices Group (WDG) nevet kapta. Ez a részleg egyesíti a korábbi Operating Systems Group és az Elop által irányított Microsoft Devices Group (MDG) céljait, és igyekszik majd a cégvezetés elképzeléseit a teljes windowsos ökoszisztémára kiterjeszteni, elsősorban az otthoni felhasználókat kiszolgálva. Ehhez a csoporthoz tartozik majd többek között a Surface, a Lumia és az Xbox is. A két másik divízió, a Cloud and Enterprise (C+E) és az Applications and Services Group (ASG) változatlan irányítással és hatáskörrel folytatja a munkát.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény