FőoldalÜzletDrasztikus átszervezésre készül a japán Sharp
2015. június 02., kedd ::

Drasztikus átszervezésre készül a japán Sharp

Egyes sajtóhírek szerint akár 99%-kal is lecsökkenthetik a jegyzett tőkét

Mint már arról korábban honlapunkon hírt adtunkhttp://www.elektro-net.hu/uzlet/6299-karcsusitana-az-lcd-panelgyarto-uzletagat-sharp a Sharp komoly pénzügyi problémákkal küzd. A tavalyi veszteségei miatt most igen kemény szerkezetátalakítási lépéseket helyezett kilátásba a japán cég, beleértve a konszern oszakai székházának az értékesítését is.

Az LCD képernyő és a napelem-gyártó üzletágai gyenge teljesítménye miatt a Sharp Corp. 2,786 ezer milliárd jen, az előző évinél 4,8 százalékkal alacsonyabb értékesítési árbevétel mellett 222,35 milliárd jen nettó veszteséggel zárta a márciussal véget ért 2014/2015-ös pénzügyi évet. A 2014/2015-ös pénzügy évre szakértők 30 milliárd jen veszteséget jeleztek előre. A Sharp üzleti eredménye 48,06 milliárd jen hiány lett a márciussal zárt pénzügyi évben, szemben az egy évvel korábbi 108,56 milliárd jen pozitív eredménnyel. Elemzők 98,0 milliárd jen üzleti eredményszintű hiányt jeleztek előre.

Az előző pénzügyi évet a Sharp három veszteséges év után 11,56 milliárd jen nyereséggel zárta. A most kezdődött, folyó pénzügyi évben a Sharp 2,8 ezer milliárd jen értékesítési árbevételre és 80 milliárd jen üzleti eredményre számít, várható nyereségét azonban nem jelezte előre.

A Sharp középtávú üzleti terve 3500 alkalmazott elbocsátását irányozza elő 2017-ig a bérek és a jutalmak csökkentésével párhuzamosan.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény