FőoldalÜzletMegint új vezetője lesz a Juniper Networksnek
2014. november 17., hétfő ::

Megint új vezetője lesz a Juniper Networksnek

rami-JuniperA most leváltott Shaygan Kheradpirt tavaly decemberben nevezték ki a vezérigazgatói posztra. Utódja, az eddigi alelnök Rami Rahim lesz

Az 1996-ban alapított Juniper Networks vezetőjének menesztésére egy kifejezetten rejtélyes értekezlet után került sor. A cég igazgatótanácsa megvizsgált egy konkrét ügyet, egészen pontosan egy meg nem nevezett ügyféllel folytatott tárgyalást. A szűkszavú közlemény szerint az igazgatótanács tagjai és a leváltott vezető eltérően ítélték meg a témát. Ennél többet nem voltak hajlandók elárulni, mindenesetre az eltérő álláspontok mögött komoly dolgoknak kellett meghúzódnia, hogy erre a drasztikus lépésre szánja el magát az igazgatói testület.

Kheradpir feladata eredetileg az volt, hogy a legnagyobbakkal konkurálni képes céget építsen ki. Szűk egy éves regnálása alatt a vállalati költségszerkezeten sikerült javítani, azaz javult a profitabilitás, ám ezzel párhuzamosan a forgalom nem nagyon tudott érdemben bővülni. A távozó vezető nem volt könnyű helyzetben, hiszen a befektetők egy köre erős nyomást gyakorolt rá egyfelől a költségcsökkentés, másrészt egy komoly, 3 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási program témájában. Szintén ebbe a rövid időszakba esik a Nokia Networksszel kötött szoros együttműködési megállapodás, amely egyébként a pletykák szerint cégegyesítésnek indult, de végül csak a partnerség erősítésében maradt a két fél.

A kirúgott CEO utódja máris megvan: a cég eddigi alelnöke, a vállalatnál 17 éve dolgozó Rami Rahim személyében. A cég nyilatkozata szerint a váltás nem befolyásolja sem a vállalati stratégiát, sem a pénzügyi célokat. A Juniper Networks elnöke szerint az új vezető a megfelelő ember a feladatra, mert nem csak remek szakember, de számíthat a dolgozók és az ügyfelek támogatására is.

Forrás

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény