FőoldalÜzletSzegeden bővít az NNG
2014. szeptember 01., hétfő ::

Szegeden bővít az NNG

Amerika után Szegeden terjeszkedik tovább iGO navigációs szoftvereivel világelső NNG Kft

Az ősszel induló központba egyelőre ötven számítástechnikai szakembert vesznek föl, de a létszámot hamarosan 200-ra bővítik. Bár az iparágban jellemző trend a programozás kiszervezése olcsóbb munkaerőt kínáló országokba, az NNG vezetősége kitart amellett, hogy a fejlesztést és a cég központját Magyarországon tartsa.

A 2004-ben 8 fővel alakult NNG Kft. az egész világon piacvezető egy szűk, de rendkívül gyorsan növekvő területen: a gépjárműbe épített navigációs szoftverek területén. Piaci sikereiket annak köszönhetik, hogy nemcsak a prémium, hanem az alsó- és középkategóriás kocsikba is fejlesztettek navigációs rendszereket. 2012-re a világelsők lettek. Akkor már nem akartak mindenkivel minden áron szerződni, ragaszkodtak a saját feltételeikhez. Mára 34 autógyártóval 56 nyelven fejlesztenek autónavigációs rendszereket, a Daciától a Ferrariig. 2018-19-ig vannak már aláírt szerződéseik, ez 30 millió járművet jelent.

Budapesten 650 informatikust foglalkoztatnak, de évi 47-50 százalékos növekedésüknek korlátot jelent a szakemberek száma. Szegedet az egyetemi oktatás színvonala miatt választották. A kis céget a globális karrier útján elindító Balogh Péter vezérigazgató arra különösen büszke, hogy nemrégiben elnyerték az Év munkáltatója címet. A fejlődés garanciája a kiváló munkaerő – hangsúlyozta, és hozzátette: Szegeden ugyanolyan bért kapnak a dolgozóik, mint a fővárosban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény