FőoldalÜzletFeladta Icahn a Dell feletti irányításért folytatott küzdelmet
2013. október 11., péntek ::

Feladta Icahn a Dell feletti irányításért folytatott küzdelmet

A milliárdos befektető a cég részvényeseinek címzett levélben a vállalatért vívott harc során elszenvedett sorozatos vereségekkel indokolta döntését

Mint arról az ELEKTRONET is beszámolt az elmúlt hónapokban egyre trükkösebb manőverekben csúcsosodott ki a Dell irányításának megszerzéséért vívott küzdelem Carl Icahn milliárdos befektető és a céget alapító Michael Dell, illetve a vele szövetkező kockázati tőketársaság, a Silver Lake között. Míg az alapító Michael Dell egy 25 milliárd dolláros tranzakció keretében szeretné kivezetni a tőzsdéről a céget, Icahn ugyanakkor a tőzsdén képzelte el a társaság jövőjét.

A Dell-sztori legújabb fordulatát most megint Icahn produkálta, aki levélben tájékoztatta a vállalat részvényeseit döntéséről, mely szerint kiszáll a harcból. Fogalmazása szerint az utóbbi idők sorozatos vereségei, és különösen az, hogy nem tudta megakadályozni a szavazási szabályok módosítását, esélytelenné tették őt a további küzdelemben. Ezzel kapcsolatban az utolsó döfést az jelenthette, hogy a múlt hónapban bírósági döntés is kimondta, hogy a Michael Dell és a Silver Lake által javasolt változtatások – többek között az ügylet megvalósulásához szükséges támogató voksok arányának csökkentése – nem ellenkeznek az Egyesült Államok vállalati törvényeivel.

Az augusztus másodikán zárult második üzleti negyedévében 204 millió dolláros adózott eredményről számolt be a Dell, ez 72 százalékos visszaesést jelent az egy évvel korábbihoz képest. Közel ekkora, 70 százalékos volt a zuhanás az üzemi eredményben is, amely 272 millió dolláros volt. A társaság forgalma ugyanakkor nem változott számottevő mértékben, 14,51 milliárd dolláros bevétellel zárta a második üzleti negyedévet.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény