FőoldalÜzletEgyre kiélezettebb a küzdelem a Dellért
2013. augusztus 14., szerda ::

Egyre kiélezettebb a küzdelem a Dellért

Egyre hevesebb a Dellért vívott küzdelem az alapító Michael Dell és Carl Icahn milliárdos között, aki a múlt héten újabb négymilliót szerzett meg a cég részvényeiből. Ezzel a részesedése 9 százalékra nőtt, esélyeit pedig a szavazás elhalasztásának megakadályozásával is javítaná. Ez a 9 százalékos részesedés persze önmagában kevés ahhoz, hogy győztesen kerüljön ki az idén januárban kirobbant licitháborúból, azonban jól mutatja az üzletember elszántságát

Carl Icahn egyébként minden esélyt megragad, hogy megszerezze a cég feletti irányítást, így bírósághoz fordult annak érdekében, hogy ne halasszák el a vállalat éves gyűlését, ahogyan azt Michael Dell javasolta. A jelenlegi helyzet szerint a részvényesek szeptember 12-én szavaznak majd a két ajánlatról, miközben az éves gyűlést október 17-én tartanák.

Michael Dell, a társaság alapítója a Silver Lake Partners kockázati tőkebefektető társasággal összefogva szerezné meg a vállalatot, részvényenként 13,75 dolláros árért, ami mintegy 30 milliárd dollárnak felelne meg. Amennyiben sikerülne ezt megvalósítaniuk, a céget kivezetnék a tőzsdéről. Carl Icahn ugyanakkor benntartaná a tőzsdén a Dellt. Az ő eddigi legutolsó ajánlata kedvezőbb, részvényenként 15,50 dollárt kínál a jelenlegi tulajdonosoknak.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény