FőoldalÜzletBoom előtt a technológia szektor?
2013. július 02., kedd ::

Boom előtt a technológia szektor?

A technológia szektorban a hosszú stagnálást követően újra meredeken emelkedik a benyújtott szabadalmak száma. Ez egy új termékciklus elindulását, egy technológiai boomot jelez előre

A válság során a gazdasági szereplők elsőként a technológiai beruházásaikat fogták vissza. Ezért a technológia szektort lassulás jellemezte, lényegesen kevesebb új, a piacot meghódító technikai újdonság került forgalomba. A folyamatos avulás miatt azonban a beruházások nem halaszthatók a végsőkig, és a növekedés újraindulásával párhuzamosan ezekre is fokozatosan sor kerül.

A benyújtott szabadalmak száma az iparág egyik fontos indikátora, hiszen a több szabadalomból potenciálisan több új innovatív termék születhet, ezért fontos hír, hogy hosszú stagnálás után újra meredeken emelkedik a számuk. A változás képe már kezd kirajzolódni: az Egyesült Államokban beadott szabadalmi kérvények száma több éves stagnálás után az elmúlt két évben dinamikusan növekedett. Csak 2012-ben a Samsung 378, míg az Apple 147 szabadalmat nyújtott be az Egyesült Államokban.

Ez egy új és jövedelmező termékciklus elindulását jelzi előre, egy technológiai boom van kialakulóban.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény