FőoldalÜzletKiválik az Osram a Siemensből
2013. február 08., péntek ::

Kiválik az Osram a Siemensből

A várakozás szerint így a cég majd „jobban látszik”. A Siemens részvényesei a legutóbbi müncheni közgyűlésen túlnyomó többséggel megszavazták a világítástechnikai cég konszernből való leválasztását

Peter Löscher, a Siemens AG elnöke szerint az Osramnak tőzsdén jegyzett vállalatként közvetlen hozzáférése lesz a tőkepiachoz, és lehetősége nyílik a profiljának széles nyilvánosság előtti élesebb kirajzolására. Ráadásul a Siemens szempontjából az Osram vonzó befektetés és értékes, önállóan forgalmazható vagyontárgy. Az Osram kiválása a kereskedelmi jegyzékbe való bejegyzéssel válik hatályossá – ez legkorábban áprilisában történhet meg. Ezután megkezdődhet a frankfurti és müncheni tőzsdén az Osram részvényekkel való kereskedés. A Siemens részvényesei tíz részvényenként egy Osram részvényt kapnak.

A müncheni székhelyű Osram a világ két vezető fényforrásgyártójának egyike. Portfóliója a hagyományos lámpáktól és az optikai félvezetőktől az elektronikus előtéteken át a komplett világítótestekig, fénymenedzsment-rendszerekig és világítási megoldásokig tart. A vállalat világszerte mintegy 39 000 munkatársat foglalkoztat, és a 2012-es gazdasági évben 5,4 Mrd eurós árbevételt ért el. Árbevételének több mint 70 százaléka az energia-hatékony termékekből származik.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény