FőoldalÜzlet1550 embert küld el az Ericsson
2012. november 12., hétfő ::

1550 embert küld el az Ericsson

Egy, a médiának nyilatkozó svédországi személyzeti vezető 1550 munkahely megszüntetéséről beszélt, amely főként Stockholmot és néhány dél-svédországi várost, a többi között Göteborgot és Linköpinget is érintheti. Sajnos a magyar Ericssont is érinti az anyacég létszámleépítése

Mint arról már az ELEKTRONET is hírt adott a svéd telekommunikációs vállalat jelentős létszámleépítésekbe fogott.

A cég alkalmazottainak száma Svédországban 17 768. A cégnek a világ 180 országában van érdekeltsége, globálisan több mint 100 ezer embert foglalkoztat.

Jakab Roland, az Ericsson magyar leányvállalatának vezérigazgató-helyettese szerint az Ericsson Magyarország Kft-t is érinti az anyacég létszámleépítése. Az Ericsson budapesti kutató-fejlesztő egysége az Ericsson stratégiai fontosságú központja. Egyike azon kevés globális centrumnak, mely az elmúlt években erőteljesen növekedett: a budapesti létszám több mint 600 fővel bővült az elmúlt 3 évben. Nemrég fejeződött be KutatóFejlesztő Központ épületének jelentős átalakítása is. A jelenlegi tevékenység egy része már piacon lévő, korábban bevezetett termékek fejlesztéséhez kötődik. Ezen termékek közül az egyik esetében a kisebb fejlesztési ráfordítás miatt létszámcsökkentésre van szükség. A magyarországi leányvállalat vezetősége hangsúlyozta, hogy mindent meg kíván tenni annak érdekében, hogy az így felszabaduló kapacitásokból töltsék fel a más fejlesztési területeken meglévő "nyitott pozíciókat".

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény