FőoldalÜzletA Sony-Ericsson utóélete: Japánba költöztetik a főhadiszállást, Svédországban leépítenek
2012. szeptember 03., hétfő ::

A Sony-Ericsson utóélete: Japánba költöztetik a főhadiszállást, Svédországban leépítenek

A japán cég közölte, hogy a Sony-Ericsson felbomlása után létrehozott Sony Mobile üzletág főhadiszállását októberben Tokióba költöztetik. Ennek folyományaként a svédországi Lundban lévő jelenlegi központ megszűnik, és így 650 alkalmazott, illetve 450 tanácsadó veszíti el munkáját

A japán elektronikai óriás 2011 októberében jelentette be, hogy saját kézbe szeretné venni a telefongyártást, idén februárban pedig le is zárták azt a tranzakciót, melynek keretében a Sony megvásárolta a svéd Ericsson teljes tulajdonrészét a közösen üzemeltetett vállalkozásból. Bár hangsúlyozni kívánták, hogy Lund továbbra is stratégiai fontosságú helyszín marad a mobil üzletág számára, a központi tevékenység az anyaországban fog folytatódni.

A Sony egyébként idén tavasszal már bejelentett egy alapvető szervezeti átalakítást, melynek keretében 2013 áprilisáig várhatóan 10.000 munkatársat, azaz a cég állományának 6%-át elbocsátják. A mostani, mobil üzletágat érintő átszervezés következtében a Sony a területen dolgozó munkatársainak 15%-át küldi el.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény