FőoldalÜzletÁtadták a Jabil új, pécsi telephelyét
2012. június 05., kedd ::

Átadták a Jabil új, pécsi telephelyét

Az elektronikai cég a pécsi önkormányzattal együttműködve a Finn utcában alakította ki 3300 négyzetméteres gyáregységét, ahol korábbi vállalásainak megfelelően 400 dolgozót alkalmazva okostelefonokat szervizel. A piaci környezet, illetve a megrendelések növekedésének függvényében a pécsi munkavállalók számát akár meg is duplázhatják

Becsey Zsolt miniszterelnöki külgazdasági megbízott az átadáskor az elektronikát az egyik legfontosabb feldolgozóipari termelési egységnek nevezte, hangsúlyozva az iparág magyarországi erősítésének szükségességét. Örömét fejezte ki, hogy a Jabil számos olyan dolgozót tudott felvenni, aki az Elcoteq pécsi üzemének tavalyi bezárása miatt vesztette el állását.

A Jabil Magyarországon három gyáregységet üzemeltet. A tiszaújvárosi összeszerelő üzemében, a szervizelési és integrált logisztikai szolgáltatásokat nyújtó szombathelyi, valamint pécsi egységben összesen mintegy 7500 embernek ad munkát. A Jabil eddig 300 millió dollárt fektetett be Magyarországon. 2010-es hazai árbevétele 276 milliárd forint volt.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény