FőoldalÜzlet2011: Még gyengébbek a Sony eredményei, rekordveszteség a Panasonicnál
2012. május 21., hétfő ::

2011: Még gyengébbek a Sony eredményei, rekordveszteség a Panasonicnál

A Sony 456,66 milliárd jen adózás utáni veszteséget jelentett a márciussal zárult üzleti évéről. Az előző üzleti évben még csak 259,59 milliárd jen volt a vesztesége

A márciussal zárult üzleti évben a Sony bevétele 6,49 billió jenre apadt az előző évi 7,18 billióról. Ezzel szemben a múlt héten megjelent üzleti beszámoló bizakodó. A benne foglaltak szerint idén már véget ér a hét szűk esztendő: a csoport 30 milliárd jenes adózott eredményt és 7,4 billió jenes bevételt jósolt magának a nemrég kezdődött, jövő márciussal záruló üzleti évre.
A bizakodásra alapot szolgáltathat, hogy az idén márciussal zárult negyedik üzleti negyedévben a korábbiakhoz képest valamit javult a helyzet: az időszakra elkönyvelt, 255,21 milliárd jen veszteség kisebb volt az egy évvel korábbi 388,8 milliárdnál.

Történetének legrosszabb évét zárta a Panasonic konszern, a március 31-én végződött üzleti évben 772 milliárd jenes (7,5 milliárd euró) veszteséget könyvelt el. Az előző üzleti évben még 74 milliárd jenes nettó eredményt mutatott fel a cég.

A Panasonic árbevétele 9,7 százalékkal 7,85 ezer milliárd jenre csökkent. A vállalat azzal indokolja a veszteséget, hogy a túlértékelt jen és az európai adósságválság visszavetette az exportot, Japánban és Thaiföldön pedig természeti katasztrófák okoztak súlyos károkat. A folyó üzleti évben a cég már 50 milliárd jenes nettó eredményt vár a vállalati struktúra átalakításának és az ázsiai piacok fellendülésének köszönhetően.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény