FőoldalÜzletKét céget is vett az IBM
2011. szeptember 06., kedd ::

Két céget is vett az IBM

Az IBM tovább kíván erősíteni a szoftver gyártás terén, ezért a múlt hét során két nagy értékű felvásárlást is végrehajtott

Szerdán az angliai Cambridge-ben bejegyzett i2 analitikai szoftvercég akvizíciójáról adott hírt az informatikai óriásvállalat. Bár a konkrét összeget nem hozták nyilvánosságra, a szakértők félmilliárd dollár körülire becsülik az üzlet volumenét. Az i2 segítheti az IBM-et abban, hogy a manapság Big Data néven emlegetett, vállalatokon belül és kívül egyaránt keletkező információáradatot hatékony eszközökkel tudja értelmezhetővé és elemezhetővé konvertálni a cégek számára.

Az i2 a NATO 28 tagországából 25-tel áll kapcsolatban, amelyeknél a katonai hírszerzés adataiban az i2 hasonló mintázatok felismerésére kifejlesztett analitikai megoldása keresi az összefüggéseket.

Egy nappal később érkezett az újabb hír: a torontói Algorithmicset is fölvásárolta az IBM, 387 millió dollárért. Ezzel a pénzügyi fronton erősödik az amerikai óriás jelenléte, ugyanis a kanadai cég alapkezelők, bankok számára kínál kockázatelemző megoldást. A szoftver a hektikusan változó tőzsdei és devizaárfolyamok közepette próbálja reálisan felmérni a különböző üzleti döntések pénzügyi kockázatát.

Nemrégiben a Hewlett-Packard is bejelentette, hogy a PC-ket hanyagolva inkább szoftveres és szolgáltató nagyhatalom akar lenni.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény