FőoldalÜzletKorea saját Androidot akar
2011. augusztus 29., hétfő ::

Korea saját Androidot akar

A koreai óriások cégek - az LG és a Samsung - nem örülnek különösen a Google és a Motorola egybekelésének. Attól félnek, hogy az aktus az Android nyíltságának végét jelentheti. A dolog pikantériája, hogy nem a két cég lépett az ügyben, hanem maga a dél-koreai kormány

A félelem akár jogos is lehet, hiszen a két amerikai cég egyesülése (azaz a "Moogle") következtében egyik napról a másikra kizárhatnák őket az Androidos frissítésekből, vagy az új verziókat tehetnék hozzáférhetetlenné. De még akkor is, ha a Google csak simán meghagyná a mobilgyártó részleget, akkor is a legnagyobb riválisukká lépne elő.

Kim Jae-hong, az egyik dél-koreai helyettes minisztere nyilatkozata szerint nem jó, hogy egy amerikai vállalatbirodalom irányítja a mobil szoftveres világot, így aztán országa "befogadna" egy (valószínűleg android-alapú) nyílt forráskódú rendszert. Ez jelenthety például államilag támogatott készülékeket, de egyes pletykák szerint egy felhő-alapú, Chrome OS-szerű webes operációs rendszer is részese lenne az ügyletnek.

A koreai operációs rendszerről egyébként a Samsung egészen addig hallani sem akart, amíg a Motorolát fel nem vásárolta a Google. A saját rendszer egyik előnye lenne, hogy az ország maga védhetné a különböző perektől a gyártókat.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény