FőoldalÜzletElektromos motorkerékpárok Sárvárról
2011. július 11., hétfő ::

Elektromos motorkerékpárok Sárvárról

A Flextronics sárvári gyárában elkezdték a Brammo márkájú elektromos meghajtású motorkerékpárok szériagyártását. Az elektromos járművek piacán vezető szereplőnek számító amerikai Brammo cég Enertia típusú kétkerekűje megkapta a 2010-es év elektromos motorja díjat

A sárvári üzemben a Brammo Enertia és az Enertia Plus modell készül, amelyeket a tervek szerint az észak-amerikai, európai és ázsiai piacon árulnak. Az Egyesült Államokban nyolcezer dollárért - mintegy másfél millió forintért - kínált Enertia a 13 kW teljesítményű elektromos motorjával 68 kilométert tud megtenni egy feltöltéssel, végsebessége pedig megközelíti az óránkénti száz kilométert. A négy óra alatt feltölthető akkumulátora különösen tartós, élettartamát kétezer töltésre tervezték. A drágább, kilencezer dollárba (mintegy 1,7 millió forint) kerülő Enertia Plus modell hatótávolsága 128 kilométer.

Egyelőre havonta 660 gépet szerelnek össze. Az elektronikai egységek és a műanyag alkatrészek, burkolatok nagy része a cég hazai üzemeiben készül. A motorgyártás beindítása miatt egyelőre nem volt szükség a dolgozók számának növelésére. Az eddigi alkalmazottak átcsoportosítása és betanítása után el tudták kezdeni a termelést. Ennek ellenére nem zárható ki, hogy a motorkerékpár-gyártás miatt nőhet a dolgozók száma, ugyanis a Flextronics hosszú távú szerződést kötött a Brammóval, s a tervek között szerepel a gyártókapacitás bővítése.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény