FőoldalÜzlet670 új munkahely a tiszaújvárosi Jabilnál
2011. június 06., hétfő ::

670 új munkahely a tiszaújvárosi Jabilnál

Az amerikai érdekeltségű Jabil Circuit Kft. közel 23 millió eurós gyártókapacitás-bővítést és technológia-fejlesztést valósít meg Tiszaújvárosban, amelynek révén rövid időn belül 670-nel növeli alkalmazottainak számát. A cég a projekthez állami támogatást kap, ami már az első gyártási évben megtérül az államháztartásnak

A Jabil a támogatásról szóló szerződésben vállalta, hogy a jelenlegi létszám megőrzése mellett 670 új embert vesz fel, közülük 50 diplomás lesz. A fejlesztés még az idén megvalósul, az a támogatás pedig, amit a Jabil munkahelyteremtő pótlólagos beruházásához ad az állam, az adóbevételek révén már 2012-ben megtérül.

A szubvenció pontos összegét a kormány döntése után hozzák nyilvánosságra. Annyit lehet tudni, hogy az egy munkahelyre jutó támogatás nem éri el az egymillió forintot, a készpénz támogatás összege egymilliárd forint alatt lesz. A Jabil emellett társaságiadó-kedvezményben részesül, és képzési támogatást is igénybe vehet.

Az amerikai tulajdonú Jabil vállalat 10 éve működik Tiszaújvárosban. A vállalat jelenleg közel 9000 főt alkalmaz, ezzel a régió legnagyobb foglalkoztatói közé tartozik. A Jabil tevékenysége elektronikai bérgyártás, és a jelenleg tervezett beruházása a 4G-s kommunikációs technológia gyártását célozza meg.

Az ünnepélyes aláírás során Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár hangsúlyozta: ez a szektor magas hozzáadott értékkel rendelkezik, ennek következtében a Kormány szubvenciója már 2012-ben nyereséget fog hozni az államháztartásnak. A beruházás pozitívan fogja befolyásolni a magyar devizamérleget, mivel a cég túlnyomórészt exportra termel.
Palásti Lajos, a Jabil ügyvezető igazgatója szerint a bővítés mögött az áll, hogy az elmúlt időszakban megfigyelhető egy visszaáramlás Ázsiából, az európai felvevőpiacra szánt termékeket már nem ott szerelik össze, ez pedig egy hatalmas lehetőség Magyarország számára is.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény