FőoldalÜzletÚj elektronikai gyártócég Győrben
2011. június 03., péntek ::

Új elektronikai gyártócég Győrben

2011. május végén avatták fel az osztrák Melecs elektronikai vállalkozás győri gyárát a Magyarországról tavaly kivonult Lite-On üzemének helyén. A gyárnyitásnak mintegy egymillió eurós építési és 2-2,5 milliós berendezési költsége volt

Már április végén 226 (háromnegyed részben fizikai) dolgozója volt a cégnek, amely a teljes létszámot június végére éri el. Ekkorra érik el az évi 3,5 millió darabos termelési szinthez tartozó napi teljesítményt is. Az éves termelési érték 30-40 millió euró körül mozog.

Az üzem mosó-, mosogatógépekhez, főzőberendezésekhez, hűtőszekrényekhez, valamint rend- és katasztrófavédelmi szervek telekommunikációs eszközeihez gyárt elektronikai eszközöket. Az alkalmazottak zöme - mintegy 200 fő - a Lite-On korábbi dolgozója, amelytől a hatezer négyzetméteres működési területet is bérlik.

Albert Hochleitner, a Melecs-csoport felügyelőbizottságának elnöke elmondta: a terület jó földrajzi elhelyezkedése, burgenlandi gyáruk közelsége, a kiépített infrastruktúra és a képzett munkaerő megléte mellett olyan szempontok is szerepet játszottak a telephelyválasztásban, mint hogy a klimatizált üzemcsarnokban van antisztatikus padló. Tájékoztatása szerint a Melecs-csoportnak összesen mintegy ezer alkalmazottja van.

Tudomány / Alapkutatás

tudomany

CAD/CAM

cad

Járműelektronika

jarmuelektronika

Rendezvények / Kiállítások

Mostanában nincsenek események
Nincs megjeleníthető esemény